27-06-2012 - Windsurfen, Nieuws

Mazda NK Windsurf aankomend weekeinde op de Grevelingendam

Het Mazda NK Windsurf is komend weekeinde te gast op de Grevelingendam nabij het Zeeuwse Bruinisse. Het evenement is de derde tourstop in een serie van vijf wedstrijden. Eerder waren de windsurfers al op bezoek in Lelystad en op de Brouwersdam.

Er wordt gestreden in twee disciplines, met veel wind wordt er Slalom gevaren. Is de wind wat minder dan wordt er gestreden voor de titel Formula Windsurfing. Op basis van de windverwachting wordt iedere dag voorafgaand aan een wedstrijddag aan de deelnemers bekend gemaakt voor welke discipline de wedstrijdleiding gekozen heeft.

Bij de Slalom gaat Adriaan van Rijsselberghe aan de leiding. Adriaan is de oudere broer van Dorian van Rijsselberghe en komt net als Dorian van Texel. Gezamenlijk waren ze lange tijd onafscheidelijk in het nationale en internationale windsurfwedstrijdcircuit, tot Dorian op een gegeven ogenblik besloot zich op de Olympische discipline te richte. Adriaan laat met zijn eerste positie op het NK zien dat zijn broertje het niet van een vreemde heeft. Op de tweede positie in de Slalom staat Jordy Vonk. Een opmerkelijk goed resultaat, omdat Jordy tevens meevaart in de categorie onder de twintig jaar.

Bij de Formula Slalom staat Dennis Littel aan kop. Littel grossiert in nationale titels in zowel de Formula als de Slalom. Bij de Slalom lijkt hij dit jaar de slag wat te missen, maar op het onderdeel Formula stevent hij wel op de titel af, hoewel gezegd moet worden dat oud-Olympisch windsurfer Casper Bouman hem op de hielen volgt. Bouman is vanuit zijn achtergrond tactisch enorm sterk, maar benaderd de sport na jarenlange olympische ijzeren discipline nu ietwat meer ontspannen.

Na de tourstop op de Grevelingendam zal het Mazda NK Windsurf nog Almere en Lauwersoog aandoen op respectievelijk 22-23 september en 13-14 oktober.

 van