17-09-2012 - Windsurfen, Nieuws

Mazda NK Windsurfen op 22 en 23 september in Almere.

Op 22 en 23 september doet het Mazda NK Windsurfen Almere aan. Almere is de vierde en voorlaatste stop in een tour van vijf evenementen. In deze tour strijden de beste windsurfers van Nederland om de NK titels in de disciplines Race en Slalom.

Eerder waren de windsurfers al te gast in Lelystad, op de Brouwersdam en de Grevelingendam. Na Almere is er nog het laatste weekeinde 13 en 14 oktober op het Lauwersmeer. In de Race gaat Dennis Littel aan kop, gevolgd door Casper Bouman. Bij de Slalom leidt Adriaan van Rijsselberghe het klassement voor de jeugdige Jordy Vonk.

Ook kersverse wereldkampioen bij de jeugd Coen Swijnenburg komt in actie. Swijnenburg werd onlangs op het WK Windsurf Race (Formula Windsurfing) op het Gardameer wereldkampioen bij de Junioren. Daarmee trad hij in de voetsporen van Dorian van Rijsselberghe, die in 2004 ook wereldkampioen in deze klasse werd. Ook bij de leeftijdscategorie ‘Youth’ werd goed gescoord: Jordy Vonk werd 3e en Tomas van Zelst 8e. Ook de vierde plaats van Peter Eliens, die vierde werd bij de ‘Masters’ is het vermelden waard.

 van