08-03-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Mechanische doping is ‘hot’

Een tijdje geleden kwam de Belgische veldrijdster Femke Van den Driessche in het nieuws door een klein motortje verstopt in haar fiets. Sindsdien zijn de kleine inbouwmotortjes niet meer aan te slepen en lijkt het taboe op mechanische doping verbroken, althans bij consumenten. 

Het mechanische hulpmiddel is vooral populair onder de wielrenners die op leeftijd zijn, dat blijkt uit een ronde langs verschillende fietswinkels van de NOS. De mechanische doping zorgt ervoor dat de oudere wielrenners prima bij kunnen blijven bij hun groep en daardoor langer hun favoriete sport kunnen blijven beoefenen. Daarnaast is het hulpmiddel uitermate geschikt voor mensen die vanwege gezondheidskrachten niet meer de pedalen zelfstandig rond kunnen trappen.

Goede reclame
Voor de ondernemers was het schandaal van Femke Van den Driessche uitermate goede reclame voor het product. Voorheen verkochten we hoogstens een of twee inbouwmotortjes per week. Nu wel vijf”, zegt een winkelier uit Limbricht tegen RTL-nieuws. “Voor ons is het een geluk dat Femke dit heeft gedaan.”

Schermafbeelding 2016-03-07 om 13.02.12

Voor meer wielernieuws bezoek je ons op Facebook.

 van