11-03-2014 - Surfen, Nieuws

Medina wint Quiksilver Pro, Gold Coast Australië

Dit jaar werd wederom de Quiksilver Pro gehouden aan de zonnige Gold Coast van Australië, een van de mooiste surfspots van het continent. De afgelopen week hebben de beste surfers weer om een plekje gestreden op het podium. De grote winnaar van deze editie is Gabriel Medina, die in de finale Joel Parkinson wist af te troeven met een puntentotaal van 16,33. Joel was vorig jaar ook al de runner-up en dit jaar eindigde hij weer op de tweede plaats met een score van 16,27.

Bibnq-tCAAE-fz2

Parkinson begon de finale van de Quiksilver Pro nog bijzonder voortvarend door een heerlijke barrel te pakken die hem een score van 9 punten opleverde. Medina ging de strijd aan en zoals wel vaker wist hij een achterstand goed te maken. Uiteindelijk leverde dit Gabriel de overwinning op en dit betekent dat hij de eerste Braziliaan is die de Quiksilver Pro Gold Coast ooit gewonnen heeft.

Hier kan je de hoogtepunten uit de eerdere rondes nog eens rustig terug kijken. De reacties van de betrokkenen zullen we zo spoedig mogelijk met jullie delen, dit geldt natuurlijk ook voor een recap van de finales. Hieronder kan je nog even een aantal freesurf sessies van Quiksilver riders bekijken. Ook Kelly Slater komt hier nog even aan bod, die in de kwartfinale helaas ten onder ging tegen Adriano de Souza, een andere Braziliaan.

[youtube id=”jINmFplUYZw”]

 van