08-04-2011 - Kitesurfen, Nieuws

O’Neill Downwinder: Meer dan 200 kiters langs de kust!

O’Neill organiseert op 14 of 28 mei het grootste kitesurfevenement van de Benelux: de O’Neill Downwinder 2011.
Circa 250 kitesurfers cruisen dan ‘voor de wind’ langs de kust van Hoek van Holland naar Scheveningen. Bij de O’Neill Downwinder 2011 draait het niet om snelheid of om bizarre freestyle tricks, maar vooral om de lol van het waveriden.

De kiters worden ’s ochtends door grote touringcars naar Hoek van Holland gebracht, zodat ze downwind naar Scheveningen kunnen kiten. De deelnemers starten in een Team of Individueel en tijdens het evenement worden ze gevolgd door een aantal topfotografen. Tijdens de afterparty bij Jumpteam Scheveningen zijn de meest spectaculaire foto’s te bewonderen en worden de spectaculairste actiefoto’s beloond met mooie prijzen.

Omdat je bij het kitesurfen voldoende wind nodig hebt, zal de wedstrijd afhankelijk van de weersomstandigheden in het voorjaar (7 of 14 mei) of najaar (3, 17 of 24 september) plaatsvinden. Voor de O’Neill Downwinder is windkracht vier tot zes beaufort nodig en moet de wind uit het Zuidwesten of Noordoosten komen.

De O’Neill Downwinder start ’s ochtends om elf uur bij de Hoekse Watersportvereniging in Hoek van Holland. Na een clinic over de veiligheid gaat de eerste groep kiters om twaalf uur te water.
De reddingsbrigade van Scheveningen staat borg voor de veiligheid bij deze wedstrijd en zal het hele traject van Hoek van Holland tot Scheveningen begeleiden met reddingsboten.

Om mee te doen aan de O’Neill Downwinder moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:
– Prima kitevaardigheid en zelfredzaamheid;
– Eigen (in goede staat verkerend) kitemateriaal, geschikt voor 15-25 knopen met goed werkende safety;
– Ouder zijn dan 18 jaar (of een verklaring met toestemming van je ouders)
– Een aansprakelijkheidsverklaring.

De eerste data voor de O’Neill Downwinder staan gepland voor 7 of 14 mei. Op de donderdag voor de wedstrijddag hoor je per email of het evenement daadwerkelijk doorgaat.

Voor meer actuele informatie kun je kijken op www.jumpteam.nl.

Tijdschema (bij wind uit ZW)

Inschrijven Scheveningen 08.00 uur
Inladen van de bussen 09.30 uur
Inschrijven Hoek van Holland 09.30 uur
Vertrek van de bus vanuit Scheveningen 10.00 uur
Aankomst bus 10.30 uur
Skippersmeeting 11.00 uur
Safety clinic 11.30 uur
Start 1e groep HvH 12.00 uur
Aankomst eerste kiters Scheveningen 14.00 uur
Start BBQ 17.00 uur
Prijsuitreiking 18.30 uur
Start eindparty JumpTeam 18.30 – 24.00 uur

Bij wind uit het noordoosten zullen de kitesurfers vanaf Scheveningen starten en worden ze met bussen vanaf Hoek van Holland terug gebracht naar Scheveningen.

 van