01-05-2017 - Mountainbiken, Nieuws

MERIDA NINETY-SIX

De Ninety-Six is de Cross Country (XC) en Marathon full syspension 29″ mountainbike. Hij lijkt wat inzetbereik het meest op de traditionele hardtail mountainbike zoals we ze vooral zien in de bossen, alleen dan wel met vering vóór en achter.

De veerweg is net als bij de XC hardtail modellen van Merida 100 mm. Door de voor- en achtervering blijf je ook op ruig terrein volledig in controle waardoor je zowel sneller kunt klimmen als dalen. Tevens bespaar je door het extra comfort krachten waardoor de Ninety-Six zich perfect leent voor lange ritten.

Voor betere klimprestaties zijn de voorvork en de achterdemper te blokkeren, eventueel vanaf het stuur met een remote lock out. Door de meer naar voren gerichte zithouding rust er meer gewicht op het voorwiel waardoor deze mountainbikes erg goed klimmen. De Merida Ninety-Six is niet voor niets de keuze José Hermida en Joaquim ‘Purito’ Rodriquez in de Cape Epic.

merida-ninety-six-700x400

De Merida Ninety-Six is er in volledig carbon uitvoering, carbon frames met aluminium achterburg en volledig aluminium varianten. Voor meer informatie klikt u hier.

 van