28-09-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Merida Silex: Every road is yours!

De Silex is een compleet nieuwe fiets in het Merida assortiment die perfect past in de opkomende markt van gravel bikes. Een gravel bike is een compleet nieuw concept voor avontuurlijk ingestelde fietsers.

Dankzij de comfortabele houding is een Silex perfect geschikt voor lange fietstochten. De aangepaste geometrie en brede mogelijkheden aan bandenkeuze maken de Silex geschikt voor alle soorten ondergrond: van strak asfalt tot onverharde wegen en bospaden. Standaard wordt de Silex voorzien van 35 mm banden die speciaal door Merida en Maxxis zijn ontwikkeld voor deze fiets. Een glad loopvlak wordt gecombineerd met noppen aan de zijkant voor betere grip op onverharde wegen. Op de standaard 700C velgen kunnen banden tot maximaal 44 mm breed worden gemonteerd. In combinatie met een 650B (27.5″) wiel kunnen ook max. 2.2″ brede mountainbike banden worden gebruikt voor nog betere prestaties in het terrein.

De Merida Silex is beschikbaar met zowel alumium als carbon frames. Beide framesoorten zijn voorzien van diverse montagepunten voor (extra) bidonhouders, dragers en spatborden. Hierdoor is de Silex ook de perfecte keuze voor bikepacking.

Meer info over de Merida Silex bezoek je deze website.

 

 van