08-05-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Merida’s Warp TT wint gouden “Taiwan Excellence Award 2013”

In navolging op de grote winst van vorig jaar met twee maal een Taiwan Excellence Gold Award heeft MERIDA dit jaar een gouden en zilveren nominatie gewonnen in de 21ste editie van de prestigieuze Taiwan Excellence Gold Awards 2013. De gouden award is gewonnen voor de WARP TT, een tijdrit racefiets en de zilveren award is toegekend aan de BIG.NINE E-LITE, een 29-er elektrische mountainbike. 

Merida’s Warp TT is een tijdrit racefiets, die special ontworpen is voor het UCI Pro Team Lampre-Merida en ook gebruikt kan worden voor de triatlon. Voor beide toepassingen is een combinatie gevonden van een superieure aerodynamica van de complete fiets, een hoge torsiestijfheid (zeer moeilijk te realiseren met aerodynamisch gevormde frames) en de grootst mogelijke keuze van aanpassingsmogelijkheden voor de diverse posities van de rijder.

De Warp TT in ontwikkeling

De Taiwan Excellence Gold Awards, georganiseerd door het Taiwanese Ministerie van Economische zaken werden dit jaar voor de 21ste maal georganiseerd en wordt algemeen erkend als het hoogste platform waarvoor prijzen te winnen zijn voor innovatieve producten van allerhande industrieën in Taiwan. De prijzen worden toegekend gebaseerd op vier verschillende criteria: R&D, design, marketing en kwaliteit. Dit jaar, 2013, deden er 1.221 producten van 483 bedrijven mee in de race om een Taiwan Excellence Gold Award in de wacht te slepen. Uiteindelijk zijn er slechts 10 ‘state-of-the-art’ producten succesvol genoeg gebleken om gekroond te worden met een ‘Gold Award’.

 van