05-04-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Met Chris Burkard en het jump-trail project in zijn eigen achtertuin

Arroyo Grande, CA: Zijn passie voor surfen leidde hem op het pad om één van de meest iconische sport-, natuur- en outdoorfotografen ter wereld te worden. Na vele langeafstand endurance races, zoals de 950 km Westfjords Way Challenge in IJsland, kwam Chris Burkard weer thuis en begon aan zijn nieuwe project om een droom te verwezenlijken: in zijn achtertuin bouwde hij een jump-trail, bracht zijn lokale fietsgemeenschap weer bij elkaar en deelde geweldige mountainbike momenten samen met hen.

Chris ontdekte pas laat zijn ware passie voor fietsen. Met zijn honger naar avontuur zag hij de fiets lange tijd gewoon als vervoersmiddel om nog meer verbinding te maken met de natuur en om zich in het onbekende te kunnen begeven.
Hij is het soort persoon dat alles uit de kast haalt, zich direct in het avontuur stort, extreme uithoudingsraces opzoekt en routes bedenkt op desolate locaties. Voor al zijn avonturen is IJsland één van zijn favoriete bestemmingen. Daar maakte hij een rondweg over het eiland op een racefiets (413 km), leidde de eerste Oost/West offroad oversteek (975 km) en maakt dit af met een winterse Noord/Zuid oversteek van het meedogenloze eiland (526 km).

Bij zijn avonturen heeft Chris op allerlei soorten fietsen en ondergronden gefietst, maar er ontbrak nog wat: een mountainbike. Zijn goede vriend, KC Deane, overtuigde Chris uiteindelijk om de mountainbike een kans te geven en zo begon zijn liefde hiervoor.

Met zijn nieuwe passie, een beetje vindingrijkheid en de hulp van goede vrienden vervulde Chris een jongensdroom: het bouwen van zijn eigen jumptrail in de achtertuin – met de lokale rijdersgemeenschap die zijn passie deelt.

Een kijkje in de achtertuin van Chris Burkard“ is de eerste aflevering van Schwalbe‘s videoserie „Build your dream“. Een videoserie om unieke karakters zoals Chris te vieren, die een gemeenschap steunen door het bouwen van trails.

Chris Burkard

Instagram: Chris Burkard

SCHWALBE is Europees marktleider voor fietsbanden. Al bijna 50 jaar streeft het familiebedrijf ernaar om voor iedere fietser de juiste band aan te bieden en zet zich in om op verantwoordelijke wijze met onze planeet om te gaan.

Meer over Schwalbe? Klik hier en bekijk hun website.


Up/Down magazine #1 2022 is uit, deze is te bestellen in de Soulwebshop! Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van