14-02-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Met een gravelbike de Alpen over

Op zoek naar het ultieme gravelavontuur? Binnenkort komt er weer een oproep voor het exclusieve alpine cross-evenement van het jaar: de Volkswagen R Gravelbike Experience 2023. De alpinecrossing voor avonturiers en plezierfietsers die geen terreingrenzen kent: van de bries op de asfaltweg tot de adrenalinekick op de grinddoorgangen. De focus ligt niet op racen of tijdwaarneming, maar duidelijk op plezierig fietsen zonder grenzen tussen kameraden in geest.

Ben je klaar voor het TRANSALP avontuur?

In kleine groepen van maximaal 10 renners en een eigen gids legt de unieke TRANSALP van 17-23 mei 2023. Er zijn twee moeilijkheidsgraden om uit te kiezen voor je Gravelbike-avontuur door de Alpen naar het mediterrane Zuid-Tirol. En net als vorig jaar mag de pioniersgeest ook in 2023 niet ontbreken! Daarom wordt in het volgende weekend van 24-28 mei 2023 voor he teerst de nieuwe Oostelijke route van het Salzkammergut naar de Weissensee verkend met gravelbikes. Hier moeten nieuwe wegen worden ingeslagen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Fiets door de Alpen – Proef de Alpen

Terwijl je de Alpen oversteekt, nieuwe gebieden voor jezelf verkent en nieuwe vrienden maakt, zorgen het evenementenbureau PLAN B en Roadbike Holidays voor alles. Geniet elke avond van het allround zorgeloos arrangement inclusief rider support, bagagevervoer en de cool & casual VW R lounges. De landschappelijke hoogtepunten gaan gepaard met gastronomische hoogtepunten van de respectievelijke alpine mediterrane regio’s. Want op de Transalpine route gaat het er ook om de culinaire hoogtepunten in u op te nemen: van Tiroolse lekkernijen tot Zuid-Tiroolse specialiteiten. Fiets door de Alpen – Proef de Alpen.

Volkswagen R Gravelbike Experience

Wilde, wilde westen? Naar het Oosten?

Wil je naar het wilde westen? Ga je liever naar het Oosten? Of ga je de volledige uitdaging aan met gravel geluk in een dubbele bepakking? Volg de groep van de wildernis en ga het ultieme alpine gravelavontuur aan. Markeer de wee Transalp data rood in je agenda en kom meer te weten over de Volkswagen R Gravelbike Experience op gravelbike-experience.com.


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van