17-01-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Michael Boogerd ambassadeur van Giro di KiKa

Michael Boogerd en Erik Breukink fietsen Italiaanse Giro Etappes voor strijd tegen kinderkanker

Voormalig profwielrenner en drievoudig Nederlands Kampioen Michael Boogerd fietst mee met de Giro di Kika, een sponsorevent in Italië (29 juni-4 juli 2014) dat geld bijeenbrengt voor de strijd tegen kinderkanker. Ook Erik Breukink fietst mee als gastrijder. Na zijn legendarische overwinning in ’88 op de Gaviapas fietst hij opnieuw deze berg op, dit keer hopelijk zonder sneeuw en ijs. Maximaal 120 wielerliefhebbers kunnen zich inschrijven voor de Giro di Kika, een zesdaagse wielerronde met klassieke Italiaanse passen als de Stelvio, Gavia en Sella Ronda.

Michael Boogerd: “Ik vond het een eer dat ik werd gevraagd om mee te fietsen. Ik zet me al jaren in voor KiKa en heb kinderen met kanker van dichtbij meegemaakt. Dat is heel aangrijpend. Ook is Italië een fantastisch land voor wielrenners. Niet alleen het eten is geweldig maar ook als renner beteken je echt iets en dat voel je tijdens het fietsen. Met de Giro di Kika lever je op twee manieren een flinke prestatie: sportief én je mag trots zijn omdat je geld bij elkaar fietst voor kinderen die het echt heel zwaar hebben.”

Strijd tegen kinderkanker
De opbrengst gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Deze stichting heeft als missie meer wetenschappelijk onderzoek tegen kinderkanker. KiKa streeft naar 95 procent genezing van alle kinderen met kanker in 2025.

Inschrijving beperkt!
Giro di KiKa is klasse en het is Italië: een land met een grote wielertraditie, schitterende bergen, en een geweldige sfeer tijdens het fietsen en erna. Wielerliefhebbers kunnen zich nu inschrijven. Deelname aan Giro di KiKa 2014 is beperkt tot 120 deelnemers, een compacte groep die garant staat voor een sfeervolle fietservaring vol teamspirit. Een ervaring om nooit te vergeten.

 van