10-01-2014 - Snowboarden, Nieuws

Michelle Dekker naar Sochi!

Snowboardster Michelle Dekker heeft vrijdag in Bad Gastein bij de World Cup parallelslalom voldaan aan de kwalificatie-eis voor de Olympische Spelen in Sochi. Het 17-jarige talent uit Zoetermeer plaatste zich als vijfde voor de finales, deze staan later vandaag op het programma

NOC*NSF vereist van de atleten dat zij twee keer in de top 16 eindigen om zich te kwalificeren voor de Olypmische Spelen. Voor Dekker was het vandaag de tweede keer dat ze de top 16 haalde tijdens een World Cup. Eerder wist zij namelijk in het Italiaanse Carezza als vijtiende te eindigen.

Aanvankelijk zouden de slalomspecialisten vrijdag een World Cup in Jauerling afwerken, maar door gebrek aan sneeuw en goede pistes werd de wedstrijd daar voor onbepaalde tijd uitgesteld. Bad Gastein organiseert zondag een World Cup, maar besloot de wedstrijd van Jauerling over te nemen.

Het onderdeel slalom staat voor de snowboarders in Sochi voor het eerst op het programma. Tot dusver werd de parallelreuzenslalom op de Spelen afgewerkt. Op dat onderdeel is Nicolien Sauerbreij in Sochi titelverdedigster. Sauerbreij bleef vrijdag in de kwalificatie steken. Ze werd 26e.

Dekker was uiteraard stoked met haar prestatie: “Voor het seizoen begon, heb ik helemaal niet aan de Spelen in Sochi gedacht. Totaal niet eigenlijk. Toen de World Cup in Jauerling werd afgelast baalde ik even, want dat kostte me een extra wedstrijd voor plaatsing. Ik was heel blij toen Bad Gastein die wedstrijd overnam. Nerveus was ik niet echt. Na mijn tweede kwalificatierun kon ik direct zien hoeveelste ik op dat moment stond. Toen wist ik het wel.”

De snowboarders Nicolien Sauerbreij (slalom/reuzenslalom), Dimi de Jong (halfpipe), Dolf van der Wal (halfpipe), Bell Berghuis (cross) en Cheryl Maas (slopestyle) zijn al zeker van olympische deelname. Michelle Dekker sluit zich nu dus aan bij dit gezelschap, felicitaties zijn dus zeker op zijn plaats!

Bron: NOS

 van