07-10-2013 - Surfen, Nieuws

Mick Fanning wint Quiksilver Pro France 2013

Mick Fanning heeft afgelopen weekend de Quiksilver Pro France 2013 gewonnen na een zinderend duel met Gabriel Medina in de afsluitende heat. Tijdens de achtste stop van de ASP World Championship Tour was er de gehele week sprake van zware omstandigheden aan de Franse kust en dus moesten de surfers uitwijken naar Le Penon in Seignosse.

Op zijn weg naar de finale moest Mick Fanning eerst afrekenen met John John Florence en Joel Parkinson om vervolgens een zware strijd met Medina uit te vechten op de golven van Le Penon. De Braziliaan voerde de druk op door de leiding te nemen in de finale, toch wist Fanning uiteindelijk de show te stelen met zijn spectaculaire moves op het water. Hierdoor won hij voor de 4e keer een wedstrijd en dit maakt hem een van de meest succesvolle surfers in de 12 jarige historie van de ASP Tour. Bekijk de finale van de Quiksilver Pro France 2013 hier terug als je dit spannende duel hebt gemist.

[youtube id=”q6SbhvgosJo”]

Het volgende event in de World Championship Tour zal een beslissende rol hebben in de titelstrijd. Wanneer Kelly Slater tijdens de Rip Curl Portugal 2013 lager dan de vijfde plek eindigt en Mick Fanning de wedstrijd weet te winnen dan zal de Australier voor de derde maal uitgeroepen worden tot wereldkampioen. Voorlopig blijft het dus spannend in de ASP World Tour maar Mick Fanning is inmiddels weer een stap dichterbij de titel.

Natuurlijk was de Australier zeer tevreden met het resultaat in Frankrijk: “I’m pretty emotional, I never really got into rythmn until this morning so it feels great. Gabi is such an incredible kid, even with 20 seconds to go I was still under pressure, it just feels so good. Conditions deteriorated towards the end, but I was a little lucky with that last wave I guess. Gabriel and Filipe have just been going so big, I just thought I’d stick to my game and it sort of paid off towards the end. I watched them flipping around in the air, they have no fear and go so high it’s incredible, I wish I could start again with new ankles and try to do some airs like that.”

 van