24-02-2012 - Snowboarden, Nieuws

Mini Creative Use Of Space Feature

25 februari t/m 3 maart vindt in Laax de derde stop in de Burton Global Open Series plaats: de Burton European Open. En ook dit jaar is Mini erbij met hun Creative Use of Space Award (CUoS). Je weet wel, de award (en prijzengeld) voor de rider die die de cours net anders gebruikt dan anderen.

Dit jaar kregen Roger Heid en zijn team $5.000 van Mini om een unieke set-up te creëren waarmee ze meedoen in een wedstrijd tegen drie andere gemaakte CUoS slopestyle set-ups voor de Burton Global Open series. De meest creatieve van de vier worden beloond met een extra bedrag van $5.000.

Creativiteit is niet alleen van Roger Heid gevraagd. Ook de riders worden hierop getest. De snowboard(st)er die het parcour net even anders weet te boarden dan de anderen wint de CUoS Award en $5.000. Ook voor de boarders met de vetste tricks in de halfpipe is deze prijs te verdienen. Daarnaast kunnen er ook punten worden verdiend voor de BGOS overall ranking. De man of vrouw met de meeste punten krijgt aan het eind van een seizoen een Mini Countryman.

De Burton European Open 2012 gaat zeker weer een te gek evenement worden! De data voor de finales zijn:
Slopestyle Finals: dinsdag 1 maart 2012 (mannen en vrouwen)
Halfpipe Finals: zaterdag 3 maart 2012 (mannen en vrouwen)

 

 

 van