03-06-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Mini Downhill Cup #1 Groningen 5 juni

Aanstaande zondag organiseert Bikepark Groningen voor de zevende keer op rij een ronde van de Mini Downhill Cup. De `Kardinge Bult ’is een begrip voor DH minnend Nederland. Het was immers het eerste serieuze Bikepark in Nederland. De legendarische 4X wedstrijden die er werden uitgevochten staan nog steeds in het collectieve geheugen gegrift.

Mini Downhill-groningen

De volledige kalender van de Mini Downhill Cup ziet er als volgt uit:

  • Groningen 5 juni
  • Wijchen 26 juni
  • Zeddam 28 augustus
  • Spaarnwoude 11 september
  • Nijmegen (City Downhill) 30 oktober

De Mini Downhill Cup bestaat uit een aantal downhill wedstrijden op Nederlandse bodem. De afdalingen zijn kort en krachtig. Er wordt ’s morgens getraind en ’s middags worden er twee timed runs gereden. De vijftien beste van alle klassen bij elkaar rijden afsluitend een finale run, de `Super Run’.

© Ilja Huner > ihnr.nlDit format biedt sensationeel vermaak voor rijders van elk niveau. Vanuit heel Nederland komen gelijk gestemde mountainbikers op de wedstrijden af. Het is dan ook altijd beregezellig. De Super Run staat altijd garant voor spektakel. De aanwezige toppers winnen namelijk nooit zonder slag of stoot van de lokale helden.

Voor zondag is er in elk geval een zeer interessant parcours uitgezet. De deelnemers zullen alles uit de kast moeten halen om een snelle tijd neer te zetten. Explosiviteit, stuurmanskunst, lijn inzicht, durf en duur vermogen zijn nodig op dit parcours. En daarnaast kan een goed afgestelde fiets nooit kwaad.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag deelnemen aan de wedstrijden? Dan je nog tot en met  3 juni inschrijven voor de Mini Downhill Cup in Groningen. (klik hier). Daarnaast kan je ook ‘ live inschrijven’ bij de jury tent op zondag 5 juni voor 9:30.

Voor de andere wedstrijden bezoek je de volgende website.

Mini-DownhillCup-Informatie

Word-abonne---banner---UpDown

 van