13-09-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Mini Downhill Cup Spaarnwoude

Blijkbaar stonden de sterren goed afgelopen zondag want de 4de wedstrijd van de MDC 2016 te Spaarnwoude verliep grandioos. Met een strakke maar levendige organisatie gaf de Bikepark Spaarnwoude crew een nieuwe blauwdruk voor MDC wedstrijden.

Zo werd er een sensationeel maar toegankelijk parcours gereden, keken wij naar een sublieme uitstraling, hoorden wij een `all over the place’ te volgen commentaar door twee geweldige verslaggevers Elias Den Otter en Bernard Koekoek, bestelde wij drankjes aan de tap op vijf meter van de finish en hadden de deelnemers een prachtig zicht op het parcours vanuit het rennerskwartier. Het was daar in het verder zo overtuigend platte Noord-Holland allemaal heel dik in orde.

downhillcup2

Dat het hele feest zijn fundament heeft in de sympathieke gastvrijheid van SnowPlanet mag zeker niet onvermeld blijven. En dat de nauwere samenwerking tussen Bikepark Groningen, SFA Bikepark, MTB Licht Verzet en Bikepark Spaarnwoude dit jaar duidelijk voeten in de aarde begint te krijgen willen wij toch ook benadrukken.

De wedstrijd zelf was mede door het snelle parcours spannender dan ooit. De subtoppers roken hun kans om ook eens op de indrukwekkende ‘hotseat’ van MaatHout.nl te geraken. Mike Reinalda leek `the man to beat’ op dit parcours. Zo krachtig als hij er overal in klapte was zeker indrukwekkend. Maar ook van een Joey van Veghel die zijn rentree maakt na een hele nare armblessure wint men niet zomaar. Althans, zo bleek in deze wedstrijd. In de finale hoopte Reinalda en Polygon protegee Tim van Esch – die nog orde op zaken stelde na zijn derde plek in de gewone wedstrijd- dan nog wel hetzelfde te bereiken als Daniel Prijkel een jaar eerder, Van Veghel zenuwachtig maken door een bloed snelle tijd neer te zetten. Maar van Veghel ondertussen ook een jaartje ouder en nu rijdend voor het `Take It Easy’ team van Bikeplanet raakte er niet door van de wijs. Hij verpulverde de tijd van Van Esch en Reinalda in een `Bam Bam Joey’ run als vanouds en nam zo meteen al bij zijn rentree de grootste VEE Tire Co. trofee mee naar huis.

Voor de vijfde en laatste ronde van de MDC worden wij allemaal verwacht op 30 Oktober op de Waalkade in Nijmegen. Tot dan.

Volledige uitslagen op >> http://www.minidownhillcup.nl/klassement/

Beeld: (c)Ilja Huner

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van