13-09-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Mini Downhill Cup Spaarnwoude

Blijkbaar stonden de sterren goed afgelopen zondag want de 4de wedstrijd van de MDC 2016 te Spaarnwoude verliep grandioos. Met een strakke maar levendige organisatie gaf de Bikepark Spaarnwoude crew een nieuwe blauwdruk voor MDC wedstrijden.

Zo werd er een sensationeel maar toegankelijk parcours gereden, keken wij naar een sublieme uitstraling, hoorden wij een `all over the place’ te volgen commentaar door twee geweldige verslaggevers Elias Den Otter en Bernard Koekoek, bestelde wij drankjes aan de tap op vijf meter van de finish en hadden de deelnemers een prachtig zicht op het parcours vanuit het rennerskwartier. Het was daar in het verder zo overtuigend platte Noord-Holland allemaal heel dik in orde.

downhillcup2

Dat het hele feest zijn fundament heeft in de sympathieke gastvrijheid van SnowPlanet mag zeker niet onvermeld blijven. En dat de nauwere samenwerking tussen Bikepark Groningen, SFA Bikepark, MTB Licht Verzet en Bikepark Spaarnwoude dit jaar duidelijk voeten in de aarde begint te krijgen willen wij toch ook benadrukken.

De wedstrijd zelf was mede door het snelle parcours spannender dan ooit. De subtoppers roken hun kans om ook eens op de indrukwekkende ‘hotseat’ van MaatHout.nl te geraken. Mike Reinalda leek `the man to beat’ op dit parcours. Zo krachtig als hij er overal in klapte was zeker indrukwekkend. Maar ook van een Joey van Veghel die zijn rentree maakt na een hele nare armblessure wint men niet zomaar. Althans, zo bleek in deze wedstrijd. In de finale hoopte Reinalda en Polygon protegee Tim van Esch – die nog orde op zaken stelde na zijn derde plek in de gewone wedstrijd- dan nog wel hetzelfde te bereiken als Daniel Prijkel een jaar eerder, Van Veghel zenuwachtig maken door een bloed snelle tijd neer te zetten. Maar van Veghel ondertussen ook een jaartje ouder en nu rijdend voor het `Take It Easy’ team van Bikeplanet raakte er niet door van de wijs. Hij verpulverde de tijd van Van Esch en Reinalda in een `Bam Bam Joey’ run als vanouds en nam zo meteen al bij zijn rentree de grootste VEE Tire Co. trofee mee naar huis.

Voor de vijfde en laatste ronde van de MDC worden wij allemaal verwacht op 30 Oktober op de Waalkade in Nijmegen. Tot dan.

Volledige uitslagen op >> http://www.minidownhillcup.nl/klassement/

Beeld: (c)Ilja Huner

 van