16-09-2013 - Kitesurfen, Nieuws

MINI Kitesurf Tour komt naar Nederland

Nog twee weken te gaan voor het grootste kitesurf evenement van Nederland, de MINI Kitesurf Tour Europe neerstrijkt op het beroemde strand van Scheveningen, grenzend aan de watersport ademende stad Den Haag. Deelnemers van over de hele wereld staan klaar voor zoals het lijkt de grootste tourstop ooit in Nederland. Na het grote succes vorig jaar met 30.000 bezoekers in het zuiden van het land op de Brouwersdam, zijn de verwachtingen hooggespannen voor EK op het beroemde strand van Scheveningen. Dit zou het glorieuze moment kunnen zijn voor de huidige Wereldkampioene Slalom Katja Roose om op haar thuiswater de titel te pakken.

Het met actie gevulde programma biedt de beste kitesurfers een podium om zo goed mogelijk te presteren in de twee belangrijkste disciplines binnen de kitesurfsport. Bij de Course Racing is er een titelrace gaande voor de 2013-titel, welke beslist kan worden op het strand van Scheveningen. Katja Roose is de grote Nederlandse favoriet, met de lokale menigte op haar handen. Sterke concurrentie uit Duitsland, in de persoon van Christine Boenniger en Britse veteraan Steph Bridge zijn degenen die Katja weg kunnen houden van het hoogste podium in haar Nederlandse achtertuin. ‘ Ik ga altijd voor de winst, voor het hoogste podium’ , zegt Katja, die uitkijkt naar het evenement in Scheveningen. ‘ Het zal allemaal afhangen van de omstandigheden tijdens het EK. Nederland staat bekend om haar sterke wind, maar het biedt ook lichte wind race omstandigheden. De stroom en andere variabelen zullen bepalen wie het beste is in het tactische Course Race spel. ‘ Als de huidige Wereldkampioene Slalom en de tweede op de Course Race ranglijst, is de Haagse Roose meer dan gebrand om de titel pakken in haar achtertuin.

In de Freestyle discipline is er een sterke line-up van jonge talentvolle rijders uit Nederland , om te laten zien waarom Holland kampioen na kampioen levert. ‘Hopelijk krijgen we de wind die we nodig hebben ‘, kijkt Jerrie van de Kop vooruit, als nummer drie op de huidige Europese Freestyle ranglijst.’ De concurrentie is zwaar, met de Duitse internationale rijders Stefan Spiessberger en Mario Rodwald, die allebei aanwezig zijn in Scheveningen. ‘Rodwald en Spiessberger, als de huidige nummer een en twee zijn momenteel in Brazilië aan het trainen. Voor Jerrie is de training in Nederland inconsistent. ‘Het waait niet zoveel de laatste tijd in Nederland. Mijn niveau is op zijn best op dit moment, ik voel me erg goed. Er zit meer kracht en snelheid in mijn trucs dan ooit tevoren.’ Zelfverzekerd en goed aangepast aan de Nederlandse omstandigheden is van de Kop klaar om te concurreren met de besten ter wereld tijdens de MINI Kitesurf Tour in Scheveningen. ‘Er zijn mogelijkheden voor mij om hoger op het podium te eindigen, maar de strijd gaat zwaar worden. Maar ik ga zeker mijn best om het hoogst mogelijke resultaat in Nederland neer te zetten, het is erg gaaf om zo’n groot evenement weer hier te hebben.’

De spectaculairste actie, tal van activiteiten op de boulevard en de strandfeestjes zullen alle toeschouwers een goede tijd bezorgen in Den Haag, tijdens de MINI Kitesurf Tour Europe. Blijf op de hoogte en kom naar het strand om live de actie te zien op Scheveningen, 26 – 29 september! Overigens was de MINI Kitesurf Tour eerder al aanwezig in Duitsland, beelden zijn hieronder te bekijken.

[vimeo id=”69840538″]

 van