MioCyclo Discover Connect + MioShare – Getest

De Discover Connect is een vernieuwde versie van de Mio Discover en heeft nu de mogelijkheid om via wifi en bluetooth verbinding te maken met je smartphone. Dat biedt een hoop voordelen, zo kun je op je smartphone een route maken die je daarna direct naar de Mio Discover Connect kunt sturen, om vervolgens op pad te gaan. Wil je onderweg je route aanpassen dan kan dat evenzo eenvoudig. 

Deze routes kun je maken op bijvoorbeeld Strava of Komoot en vervolgens naar de Mio sturen, ook heeft Mio de MioShare-app gelanceerd waarmee je niet alleen zelf routes kunt maken, maar je je ook kunt laten verrassen via de SurpriseMe-functie. Hierbij geeft Mio je op basis van je locatie en gewenste aantal kilometers drie leuke routesuggesties. 

De Mio werkt intuïtief, vanaf het moment van aanzetten word je door een menu van functionaliteiten geleid. Wanneer je een route volgt is ook de turn-by-turn navigatie erg prettig, bij elke verandering meldt het apparaat dit. Uiteraard zijn er naast de navigatie nog vele informatievelden in te stellen, zoals de hellingshoek tijdens een klim of de afstand tot het eindpunt van je geplande rit.  

Desgewenst kun je ook je smartphone continu verbinding laten maken, waarmee je een melding krijgt als je een bericht ontvangt of gebeld wordt. De accu is via een USB-kabel op te laden en gaat ongeveer tien uur mee. In de doos vind je tevens een bevestiging om de Mio op je stuur te monteren. 

Plus 

  • Connectiviteit met smartphone 
  • SurpriseMe-functie 
  • Gebruiksvriendelijk 

Min 

  • Prijs 

€ 299,- 

Ga voor meer informatie naar mio.com

 van