20-04-2015 - Windsurfen, Nieuws

Mondial du Vent PWA World Cup is Begonnen

De eerste dag van de PWA World Cup in Mondial du Vent is gisteren begonnen, de dag beloofde in eerste instantie niet veel goeds met het miezerige weer. Na de inschrijvingen tussen 9 en 11 uur ‘s ochtends verdwenen de wolken en kwam gelukkig de zon door.

Met relatief weinig wind, werd er toch besloten om de kwalificaties te starten. De eerste groep van 12 surfers streden tegen elkaar om door te gaan naar de finale, waar 6 plekken voor over waren. Regerend wereldkampioen Jose ‘Gollito’ Estredo, kwalificeerde zich als eerste voor de finale. Jose kreeg 27 van de 30 punten met een vlekkeloze burner 360.

PWA worldtour

Iedere surfer kreeg vervolgens drie mogelijkheden om zijn beste move te laten zien, hierdoor kwalificeerde Tonky Frans en Adam Sims zich beide met 21,5 punten. De andere drie plekken werden vervuld door Nicolas Akgazciyan, Anthony Ruenes en de Braziliaanse Hugo Sousa.

Voor vandaag zien de weersverwachtingen er nog niet geweldig uit, maar de verwachtingen voor La Franqui kunnen altijd van moment tot moment veranderen. Wil je niks missen van de PWA World Tour houd onze website aankomende week in de gaten!

 

 

 van