13-05-2019 - Mountainbiken, Nieuws

MonkeyLink bevestigingssysteem wint FOCUS E-BIKE Award

Het innovatieve bevestigingssysteem MonkeyLink voor spatborden, verlichting en bidons ontving de FOCUS E-BIKE Design & Innovation Award. Bovendien werd aan MonkeyLink de tweede plaats in de categorie Gezondheid & Veiligheid toegekend. SKS Germany is medeontwikkelaar van MonkeyLink en produceert de componenten in Duitsland. De MonkeyLink producten worden aangeboden door de dealers van SKS Germany.

bevestigingssysteem MonkeyLink

 

FOCUS Magazine reikt deze awards dit jaar voor het eerst uit. Een deskundige jury beoordeelde circa 100 concepten die bijdragen aan de E-bike en de rol ervan in de mobiliteit van de toekomst. Dat ging verder dan alleen de productbeoordeling.

Met MonkeyLink bevestig je fietsverlichting en spatborden in één klik magnetisch aan een E-bike. Een mechanische vergrendeling borgt deze bevestiging. Bovendien wordt de verlichting door een slimme verbinding gevoed uit de accu van de E-bike en bedienbaar vanaf het stuurdisplay. Ook gewone fietsen kunnen eenvoudig met het MonkeyLink-systeem worden uitgerust, waarbij de verlichting dan wordt gevoed met een interne batterij. Deze batterij kan via een USB-poort weer worden opgeladen. Er is bovendien een magnetische bidonhouder + bidon van MonkeyLink, die opvalt met intuïtief gebruiksgemak.

Het MonkeyLink-verbindingssysteem is ontwikkeld door eurorad Deutschland GmbH, samen met partners SKS Germany, Fidlock en Comus. Het volledige MonkeyLink productassortiment is verkrijgbaar bij de dealers van SKS Germany. “We zijn bijzonder blij met deze prijs”, zegt Marcel Spork, Bedrijfsleider SKS Germany. “Het bevestigt dat we in lijn lopen met innovatieve ontwikkelingen in nieuwe mobiliteit.”

 

Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leervoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste mountainbike magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Up/Down!

 van