16-05-2011 - Windsurfen, Nieuws

Yogho!Yogho! NK Windsurf, Hoorn

Op 14 en 15 mei vond in Hoorn het Yogho!Yogho! NK Windsurf plaats. Het was de tweede tourstop in de serie van dit jaar. Vooraf waren de windvoorspellingen goed, en dat was prettig want de eerste tourstop in Almere kenmerkte zich door een gebrek aan wind.

Op de zaterdag werd Formula Windsurfing gevaren. De wind was goed vanaf het begin van de dag, zodat maar liefst de maximale vijf wedstrijden konden worden gehouden. Casper Bouman en Klaas Sybrand Jissink werden eerste en tweede, regerend kampioen Dennis Littel had zijn dag niet maar wist toch nog derde te worden.

Gezien de ervaringen op zaterdag en de windverwachtingen werd er voor de zondag Slalom afgeroepen. De wind kwam er wat later in wat een aantal afgebroken wedstrijden opleverde. De tweede helft van de middag was de wind echter stevig en constant en kon er een volledige slalomeliminatie afgewerkt worden. Dennis Littel was weer volledig bij de les en werd eerste. Adriaan van Rijsselberge werd tweede terwijl Casper Bouman het podium completeerde met een derde stek.

[youtube id=”FaF0A73Ca7g” w=”630″]

Op 2 en 3 juli is het Yogho!Yogho! NK Windsurf op de Grevelingendam. Daar zal het evenement gecombineerd plaatsvinden met het Yogho!Yogho! NK juniorkite. Ook zullen de windsurfers van de het Belgisch kampioenschap en de Bic Techno’s hier aanwezig zijn.

 van