18-10-2011 - Windsurfen, Nieuws

Mooie najaarsfinale van het NK Windsurf 2011

Op het Lauwersmeer is 15 en 16 oktober de finale gevaren van het Yogho!Yogho! NK Windsurf 2011. De racedisciplines Formula Windsurfing en Slalom kwamen aan bod. De wind was mager, maar mede dankzij de zonovergoten dagen mag toch op een geslaagd finaleweekeinde teruggekeken worden.

De wind was onvoldoende om Slalom te varen. Daardoor bleef de ranking hier ongewijzigd. Adriaan van Rijsselberghe werd zo Nederlands Kampioen Windsurf Slalom 2011, met Adri Keet en Casper Bouman op de tweede en derde plaats.

Formula Windsurfing werd er wel gevaren. Op zaterdag stond er in de ochtend goede wind, maar die zakte vrij snel na de start weg, waardoor de wedstrijdleiding niet anders kon dan de wedstrijd annuleren en de deelnemers moesten wachten tot de wind de kop weer opstak. Gelukkig gebeurde dat ook in de namiddag waardoor er een race gevaren kon worden die Dennis Littel won en waarbij jeugdig talent Jordy Vonk tweede werd.

Op zondag was er ook ’s morgens direct wind. En ook hier moest de eerste wedstrijd door het inzakken van de wind geannuleerd worden. Gelukkig kon direct aansluitend de tweede poging ondernomen worden en die was gelukkig raak. Teade de Jong wist deze race op zijn naam te zetten gevolgd door, wederom, Jordy Vonk. Adri Keet, tot dan toe tweede in het klassement, maakte een valse start en moest daardoor opnieuw over de startlijn. Teade de Jong ging hem daardoor in het klassement voorbij. Uiteindelijk wist Dennis Littel zijn NK titel Formula Windsurfing zo te prolongeren, werd Teade de Jong tweede en Adri Keet derde.