26-06-2015 - Windsurfen, Nieuws, Magazines

Motion #2 2015 is uit!

Vanaf vandaag zal de nieuwe Motion weer bij de abonnees op de mat vallen. Boordevol vette foto’s, verhalen, producten en nieuwtjes uit de windsurfwereld. Hieronder een kleine scoop van de artikelen uit dit nummer.

True Wind
Met een druk op de knop worden de sluizen geopend en stroomt het water uit de kanalen van Wenen het ondergrondse spaarbekken binnen. Langzaam maar zeker wordt het 90 meter lange, 45 meter brede en 7 meter diepe bassin onder water gezet. Klaar voor actie. Tien meter hoger neemt Max Matissek bij een koud winterzonnetje de laatste zaken door met de crew. Loopt de lier? Doen de rookmachines het? Zijn de vlammenwerpers gereed? Alles moet tot in de puntjes voorbereid zijn, want als de camera’s eenmaal draaien is er geen weg meer terug.

Brazilië: meer dan een windsurfparadijs
Brazilië is een van de meest populaire surfbestemmingen ter wereld. De belofte van zonovergoten stranden, warm water en altijd aanwezige wind lokt zowel toeristen als pro’s naar dit Zuid-Amerikaanse land. Hele dorpen zijn ingesteld op reizigers met een ‘eat sleep surf repeat’-ritme, waardoor je je als windsurfer onmiddellijk in een westers paradijs waant. Precies de reden dat Franz Orsi niet naar Brazilië wilde reizen. Wanneer hij zich door zijn vriendin Julia toch laat overtuigen om naar Fortaleza te vliegen heeft hij een belangrijke voorwaarde: zoveel mogelijk van de kust zien, primitief leven, in contact komen met de lokale bevolking en zoeken naar die plekken waar toeristen normaal gesproken niet komen.

Ducktales
Al sinds het plankzeilen bestaat wordt er gefreestyled. Van op zijn kant varen en salto’s door de giek, aerial jibes en allerhande zeiltrucjes groeide het freestylen eind jaren 90 uit tot een totaal nieuwe discipline, met moves die niemand ooit voor mogelijk had gehouden. Na ongelooflijke manoeuvres als de ponch, double spock en de Funnell verraste Kiri Thode in 2008 met de kono: een move waarbij voor het eerst werd afgesprongen door gebruik te maken van de stuwing van de wind aan de backside-kant van je zeil. Een nieuwe dimensie in het freestylen, die begint met een basismove die voor iedereen te leren is: het ducken van het zeil. Niek van der Linde en Davy Scheffers nemen je mee op reis.

Aloha Wave Classic
Geen wind in de twaalf wachtperiodes van het Open NK Wave in 2014 betekende dat er vorig jaar geen titel kon worden uitgereikt. Reden te meer om elke mogelijkheid tot een wedstrijd in 2015 met beide handen aan te grijpen. Nadat er dit voorjaar al vier dagen voorbij waren gegaan zonder wind of golven, is het de laatste zondag van mei eindelijk raak. Een kijkje bij de Aloha Wave Classic op Wijk aan Zee.

Nieuwsgierig geworden? Word dan voor het gemak abonnee, zodat je nooit meer een uitgave hoeft te missen en profiteer gelijk van de vette gratis welkomstacties! Daarnaast kun je uiteraard ook losse nummers bestellen in onze webshop. Ben je nog niet thuis maar wil je wel al het magazine lezen? Je kunt het nummer ook in onze Soul Kiosk App bekijken!

[ hana-code-insert ] 'Motion 2 2015' is not found

 van