04-07-2017 - Windsurfen, Magazines

Motion #2 2017 is uit!

Deze week ligt de nieuwe Motion weer bij de abonnees op de mat. Hieronder alvast een kleine scoop van de artikelen en een preview om in de stemming te komen.

Madagaskar

Gilles Calvet heeft de ontdekkingsreis nog voor ogen alsof het gisteren was, in plaats van alweer bijna 25 jaar geleden. In 1992 leidt de nimmer aflatende zoektocht naar wind en golven de dan nog piepjonge Fransman naar het zuiden van Madagaskar. Weergaloze wind- en golfstatistieken voor de maanden april tot oktober laten er geen twijfel over bestaan: ergens hier moeten windsurfspots van wereldklasse te vinden zijn.

Basics – race

Er zijn van die momenten op het water dat alles samenkomt. De windkracht en -richting, dat ene stukje chop dat net afvlakt, je houding, het boardje dat net iets gekanteld wordt. Als alle stukjes van de puzzel in elkaar vallen krijg je een heerlijk moment van flow, waarop zelfs racen op de hoogste snelheid nog kinderspel lijkt. Nikaj Droop over hard gaan.

Freeride

Al sinds 2004 reis ik de wereld over op zoek naar wind en golven. Maui, Namibië, Alaska, Nieuw-Zeeland, Chili, Oman, de Azoren… je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb er op het water gestaan. Stuk voor stuk prachtige trips, die me nieuwe inzichten gaven over mezelf en de wereld om me heen. Net toen ik dacht dat ik het allemaal gezien had, kreeg ik de deksel op mijn neus van een visser in een klein, afgelegen dorpje op Lombok. ‘Jullie reizen met gesloten ogen. Jullie gaan zo snel dat je je niet meer realiseert wat er allemaal om je heen is.’

Uiteraard ontbreken ook vaste rubrieken als de Echte Man Test, Moments en de Flashback niet. Wil jij #2? Bestel ‘m dan snel in onze webshop of word abonnee en kies uit een van de vette gratis welkomstacties!  Ben je op een surftrip maar wil je wel al het magazine lezen? Je kunt het nummer uiteraard ook in onze Soul Kiosk App bekijken!

 van