30-08-2019 - Windsurfen, Nieuws, Magazines

Motion #3 2019 is uit!

Je leest het goed, het allernieuwste nummer van Motion is uit! Het is weer tijd om te duiken in het nieuws van de windsurfwereld, (reis) verhalen en interviews van en met professionele windsurfers en uiteraard weer je mooiste actie foto’s. Ben jij nog geen abonnee? Bestel hem dan snel in onze webshop of word hier abonnee! Hieronder al een klein voorproefje van het nieuwste nummer!

Interview – Ricardo Campello

Sinds Ricardo Campello in 1999 als 13-jarige rookie zijn debuut maakte op de Neusiedler See in Oostenrijk is hij niet meer weg te denken uit de internationale windsurfscene. Eerst als freestylesensatie – hij werd begin deze eeuw drie keer achter elkaar wereldkampioen – en daarna op even sensationele wijze in de golven. Hij staat bekend om zijn grillige, radicale stijl, waarbij vooral zijn sprongtalent naar superlatieven doet zoeken. Drie keer werd de 34-jarige Venezolaan vicewereldkampioen in de golven; dit jaar won hij de seizoensopener in Pozo en ligt hij na een vierde plaats in Tenerife nog steeds op koers voor zijn eerste wereldtitel.

Basics – Body drag

De bodydrag is een echte zomermove, waarbij je met de voetjes in het water even lekker kunt afkoelen. En zo moeilijk is hij niet; het is zoals zo vaak gewoon een kwestie van controle. Voor mensen die goed kunnen planeren en goed kunnen waterstarten, is de bodydrag snel te leren. Anders dan bij de meeste moves is er hier geen ‘low-wind’-variant die je eerst moet beheersen alvorens met het echte werk aan de slag te gaan. Geen ‘oefenen op een beginnerboard’ en ‘starten met kleine zeilen’ maar gelijk aan de slag met het echte werk!

Costa Rica

Ons avontuur begon op Highway 1, waar we vanaf de luchthaven van Liberia noordwaarts reden en gelijk merkten dat onze zoektocht naar wind vruchtbaar ging worden. Bomen wuifden onrustig heen en weer en stof vloog over de snelweg terwijl ik probeerde de auto stabiel te houden. Een stressvolle rit voor de gewone forens, maar als windsurfers konden we een kleine jubelkreet niet onderdrukken. We zakten nog wat dieper in onze stoelen en wachtten gespannen op de eerste aanblik van water en – hopelijk – schuimkopjes.

 

Uiteraard ontbreken ook vaste rubrieken als de Echte Man Test, Moments en de Flashback niet. Wil jij deze gave artikelen niet missen? Bestel Motion #3 dan snel in onze webshop of word abonnee en kies uit een van de vette gratis welkomstacties!  Ben je op een surftrip maar wil je wel al het magazine lezen? Je kunt het nummer uiteraard ook in onze Soul Kiosk App bekijken!

 

Inhoud:

10. Editorial
12. Moment
19. Tussendoor
20. Strandjutten
26. Interview
36. Echte Man Test
40. Basics
42. Gallery
50. Vaarwater
52. Costa Rica
60. Flashback
62. Closeout

 van