31-05-2011 - Windsurfen, Magazines

Motion #3 is uit!

Vanaf nu ligt de nieuwe editie van Motion windsurf magazine weer bij je op de mat en in de kiosk. Het grote thema dit nummer is ‘Geen Zee te Hoog’, wat al begint bij de zieke plaat van Graham Ezzy op de cover. Een eindje verderop lees je hoe Robby Swift de 20e januari doorbracht tussen de monstergolven van Jaws, hoe Dany Bruch de zee voor even inruilde voor een artificiële golf in het zwembad van Siam Park in Tenerife en hoe de jongens van Team Fanatic scoren op onze imaginaire X-factor-schaal. En omdat de honger naar golven nu natuurlijk goed gewekt is, doen we er ook nog een Basics ‘Zoet naar Zout’ bij, zodat ook alle vlakwatersurfers straks los kunnen gaan op zee.

Windsurfen viert dit jaar zijn 40-jarige jubileum in Nederland en na het vorige interview met Joop Nederpelt is de beurt dit keer aan Stephan van den Berg. Naast talloze NK’s, EK’s en WK’s behaalde Stephan (met een è) ook overwinningen in de worldcup en was hij de eerste windsurfer die goud won op de Olympische Spelen. De enige surfer die het tot BN’er heeft geschopt kijkt terug op zijn tijd als windsurfprofessional en komt tot de conclusie dat vroeger niet perse alles beter was.

Naast Gouden Stephan en de spannende zeeverhalen namen we een kijkje bij de gepimpte Van van Dennis Littel en gingen onze herintreders Marcelino ‘Dr. Love’ Lopez en Koen ‘Killerloop’ Kastermans voor het eerst in tijden weer het water op. Uiteraard doen we ook verslag van de voor Nederlandstaligen zeer succesvolle PWA worldcup in Podersdorf waar Steven van Broeckhoven zijn eerste titel pakte en ons favoriete rotjoch Davy Scheffers ook mocht aanschuiven op het podium. Tenslotte in dit nummer natuurlijk de Echte Man Test, het Fotofestijn en de Moments en als toetje weer een dubbele poster: oud vs nieuw!

Haal Motion nummer 3 bij de kiosk of beter nog: neem een abonnement, dan pik je gelijk een van de 5 gratis welkomstcadeaus mee!

 van