05-08-2016 - Windsurfen, Nieuws, Magazines

Motion #3 is uit!

Vanaf deze week ligt de nieuwe Motion weer bij de abonnees op de mat. Boordevol vette foto’s, verhalen, producten en nieuwtjes uit de windsurfwereld. Hieronder alvast een kleine scoop van de artikelen uit de nieuwste uitgave en een preview om alvast in de stemming te komen.

Kale koppen niet te stoppen
Vier jaar geleden won Dorian van Rijsselberghe (1988) goud op de Olympische Spelen van Londen. Een kroon op vier jaar werken en spelen, want zoals hij zelf regelmatig benadrukte: het ging hem vooral om de weg ernaartoe. Na heel even aan een kite te hebben gehangen keerde hij terug bij de RS:X voor opnieuw vier jaar work hard, play hard. Wordt Dorian in Rio de eerste windsurfer die zijn olympische titel prolongeert?

Het Tridem Project
Strakke rode skinsuits, bijpassende helmen en een board van 4 meter 80. De Fanatic Boys die afgelopen mei tijdens de Défi Wind met hun tridem de Tramontana te lijf wilden gaan waren niet te missen. Hoewel de omstandigheden helaas niet meewerkten tijdens de zestiende editie van het evenement, waarvoor maar liefst 1300 windsurfers uit 38 landen naar het Franse Gruissan waren afgereisd, wisten de boys alle aandacht op zich gericht. Windsurfen als teamsport, kan dat?

De golvenfluisteraar
‘Hè, waarom pakte Morgan die golf niet?! Die was perfect geweest, precies de juiste maat en shape, geen close-out… I don’t get it!’ Het is de finale van de dubbele eliminatie van de Aloha Classic op Maui, en Josh Stone staart vol ongeloof naar het water. Morgan Noireaux verdedigt zijn eerste plaats tegen de opstormende Kauli Seadi. En daar is hij, op een mooie ‘set wave’ maar hij draait zijn boardje en laat de golf onder hem doorglippen… Een portret over golvenfluisteraar Morgan Noireaux.

Uiteraard ontbreken ook vaste rubrieken als de Echte Man Test, Moments en de Flashback niet. Wil jij deze gave artikelen niet missen? Bestel Motion #3 dan snel in onze webshop of word abonnee en kies uit een van de vette gratis welkomstacties!  Ben je op een surftrip maar wil je wel al het magazine lezen? Je kunt het nummer uiteraard ook in onze Soul Kiosk App bekijken!

 

 van