15-09-2010 - Windsurfen, Nieuws, Magazines

Motion #5 2010 – Rotjoch Editie

Een jaar of zes geleden kregen we een boos e-mailtje van een dertienjarig Zeeuws jochie genaamd Davy Scheffers: we waren zijn naam vergeten te vermelden bij de uitslag van een windsurfevenement. Normaal negeren we snotneuzen met een dwingende toon, maar iets zei ons dat dit brutale rotjoch meer in zijn mars had dan zeuren over uitslagen. We volgden hem sindsdien; hij werd Motions favoriete rotjoch.

 

Davy, inmiddels achttien jaar oud, werd dit jaar derde op de Europese freestyletour en heeft zijn eigen signature move, maar verder is er gelukkig niet al te veel veranderd. Hij is geen geijkte pro geworden die zijn sponsors of de media naar de mond praat, maar een jongen met humor, relativeringsvermogen en zelfspot. Een poser, maar wel met een knipoog. Een surfer van de nieuwe generatie, die van ‘eerst de forward, dan leren gijpen’. Van een generatie waarvan ook niet op Maui of de Canarische Eilanden geboren kids wereldkampioen kunnen worden, leve freestyle.

Toen we een tijd terug het idee voor een uitgave van Motion met gasthoofdredacteur kregen, dachten we al snel aan Davy. Hoe zou ons magazine eruit komen te zien als we een nieuwe-generatie-surfer als hem de touwtjes in handen zouden geven? Was hij de gewenste gasthoofdredacteur die het blad net even in een andere richting pusht, net een andere kijk heeft, en een frisse wind liet waaien? Het antwoord vind je in Motion #5 2010 – Rotjoch Editie.

 

 

 

 

In dit nummer natuurlijk een interview met de gasthoofdredacteur zelf, waarin we uit proberen te vinden waar hij voor staat, horen hoe het leven op tour nou echt is, en de discussie aangaan over wat een windsurfer nou echt goed maakt. Verder het artikel Davy’s 13: 7 korte interviews met Davy’s helden, waaronder Robby Naish, Steven van Broeckhoven, Tonky Frans en – zijn eerste interview sinds jaren – Josh Stone. Geen Echte Man Test dit keer, Davy stond erop dat dit een Echte Chica Test werd, nieuwe aangepaste vragen dus en twee schone dames die een dolfijn tekenen. In Fuerteventura voelden we samen Kerstin Reiger en Chris Pressler van Continent Seven aan de tand, en werkten we met Michael Rossmeier en Phil Soltysiak aan hun reisverhaal over Colombia. Davy’s maatje Paul Zeper werd ingezet voor een campingvoedseltest en het zeldzame moment dat de maker van de World Kite and Windsurfing Guide Udo Holker niet op reis was, benutten we om hem van alles te vragen over zijn dik 300 pagina’s tellende levenswerk.

 

 

Is dat alles? Welnee, natuurlijk zijn er ook nog de vaste rubrieken als de Moments, het Fotofestijn en de Clubpage en de Close-out. Genoeg om je even op te laden voor een goede herfstsessie!

 

 

Wil je de magazines liever als eerste thuisgestuurd krijgen? Word dan nu lid en ontvang naast de magazines ook een GRATIS welkomstcadeau.

 van