21-09-2011 - Windsurfen, Nieuws, Magazines

Motion #5 2011

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan alweer de laatste Motion van dit jaar. Terwijl er nog druk getuned en getweakt wordt kunnen wij je alvast wat onderwerpen verklappen, als je het tenminste niet doorvertelt. Zo waren we in Tenerife bij de worldcup om daar Boujmaa Guilloul het hem van het lijf te vragen. De Marokkaanse kat met negen levens is eigenlijk helemaal niet zo goed, vindt ie zelf. Wij hebben beelden die zeggen van wel.

In het kader van onze serie 40 jaar windsurfen in Nederland hadden we een gesprek met Wim Thijs. Doctor ingenieur Thijs vormde samen met zijn broertje Derk en zusje Beb een begrip in windsurfend Nederland. De drie wonnen in de begintijd van het plankzeilen zo’n beetje alles wat er te winnen viel, en de naam Thijs kwam in het rijtje van grootheden als Robby Naish terecht. Na zijn actieve windsurfcarrière bekleedde Wim zo’n beetje elke denkbare functies binnen het windsurfen, van bondscoach tot organisator en jurylid, en bleef uiteindelijk als technische man bij de world tour tot 1990 de wereld rondreizen.

Verder veel filmnieuws: zo vertelt André Paskowski over zijn nieuwe film Minds Wide Open en komt umi pictures met een competitie waarbij jij zelf als editor aan de slag kan.

Natuurlijk hebben we ook onze vaste rubrieken zoals de Echte Man Test, Moments, de Van van (Steven van Broeckhoven), en de vierde en laatste aflevering van De Herintreders, waar Marcelino Lopez erachter komt dat ‘niet windsurfen’ een slechte gewoonte is, iets wat jij natuurlijk allang wist.

Genoeg om naar uit te kijken dus, Motion #5 ligt begin oktober op de mat of in de kiosk!

 van