07-10-2013 - Windsurfen, Nieuws, Magazines

Motion #5 2013 ligt in de winkels

De nieuwe Motion is uit! Motion_2013_num5_COVER

Vanaf vandaag zal de nieuwe Motion weer op de mat vallen bij de abonnees. Het vijfde nummer van dit jaar staat weer boordevol vette foto’s, verhalen, producten en nieuwtjes uit de windsurfwereld. Hieronder een kleine scoop van de artikelen uit deze Motion. Nieuwsgierig geworden? Bestel hem los in onze webshop!

Beter word je natuurlijk gewoon abonnee en kies je uit eens van die vette gratis welkomstacties die we hebben voor nieuwe members.

 

Ich bin André Paskowski

Na een lang gevecht tegen kanker overleed André Paskowski 2 augustus jongstleden op 31-jarige leeftijd. André was een vriendelijk en gepassioneerd mens, met een perfectionistische benadering van windsurfen en filmen. Hij werd twee keer Europees kampioen freestyle en zijn windsurffilms veranderden het gezicht van de sport.

We kunnen rouwen om zijn dood, maar ook zijn leven vieren. De momenten samen, de mooie beelden die hij achterliet. Vlak voordat hij overleed, deelde André zijn gedachten met ons. Over het leven, de liefde en de dingen die hem gelukkig maakten. Wijze woorden van een jonge man die de hoop nooit opgaf.

Marshall Eilanden – ‘Misschien overleef je het, misschien niet’ 

Alsof het zo had moeten zijn, krijg ik de volgende ochtend een bericht van mijn maat Keith Teboul. ‘The swell models are off the charts. Radar has gone from purple to black. It’s on! We leave at 6:30 tonight.’ Ik pak verwoed mijn koffers en na mijn vrouw de ‘Echtgenote van het Jaar trofee’ te hebben gegeven, kus ik mijn dochtertjes gedag en rijd ik naar het vliegveld. Aangekomen zie ik dat Keith een cast van all star rippers heeft samengesteld. Marcilio ‘Brawzinho’ Browne, Kevin Pritchard, wereldkampioen longboarden Zach Howard, Billabong fenomeen Ian Gentil en natuurlijk de zenmeester zelf, Keith Teboul.

Next gen slalom

De nieuwe generatie slalommers is eindelijk aan het doorbreken. Waar Ben van der Steen de eerste was die de hegemonie van de oldies doorbrak met een podiumplaats in 2011, hebben de nog jongere racers Julien Quentel en Alberto Menegatti met nog één event te gaan nu zelfs de plekken twee en drie achter Antoine Albeau ingenomen. Nog nooit stonden er zoveel jonkies in de top tien als op dit moment. Waar ligt dit aan?  Worden de oudjes te oud of is er iets nieuws onder zon? Wij gingen op onderzoek uit en legden een zevental riders – jong en oud – een aantal steekwoorden voor.

Dam7 – PWA op de Brouwersdam

Surfcentrum Brouwersdam, 7 september 2013. Op de zitzakken voor de Point-7 tent wordt gechilled in het zonnetje, terwijl in’het kommetje’ een paar wakeboarders hun tricks tonen en op de bike-pumptrak even verderop een jong ventje volleerd zijn rondjes pompt. Welkom op Dam7, het nieuwste boardsportsfestival van Nederland én PWA freestyle world cup. Voor het eerst in 15 jaar doet de world tour ons land weer aan, en maar liefst 48 mannen en 16 dames (waaronder 12 Nederlanders, 3 Belgen en een heel contingent ABC-ers) hebben zich ingeschreven om kans te maken op de titel. De voorspellingen zijn veelbelovend: er hangt storm in de lucht.

Natuurlijk ontbreken de vaste rubrieken zoals de Echte man test, Moments, Jutters en het Fotofestijn niet!

 

 van