25-05-2022 - Windsurfen, Nieuws, Leesvoer

Motion windsurf magazine #1 2022 nu te bestellen!

Motion #1 2022

In deze (Motion windsurf magazine #1 2022) uitgave neemt María Andrés ons mee naar Mauritius. Het eiland staat bekend om zijn huizenhoge golven die breken op droog getrokken riffen, maar wist je dat precies diezelfde riffen Mauritius ook tot een waar freerideparadijs maken? Verder in dit nummer: covergirl Arrianne Aukes geeft tips over het reizen met een baby (codewoord: geen verwachtingen), het tweede deel van Foiltalk en Robby Swift over zijn milde obsessie met de grootste, zwaarste en snelste golf van de Stille Oceaan: Jaws. Daarnaast natuurlijk ook onze vaste rubrieken Strandjutten, Moments, Flashback en Basics. Genoeg te lezen dus!

Bestel Motion windsurf magazine #1 2022 hier.

Hier alvast een voor proefje.

Freerideparadise Mauritius

Motion #1 2022 mauritius

Bij Mauritius denk je al snel aan de fameuze wavespot One Eye, bekend van de vele covers in magazines over de hele wereld. Maar Mauritius is meer dan huizenhoge golven die breken over droog getrokken riffen. De lagunes die vlak voor die golven liggen maken het eiland tot een idyllisch freerideparadijs waar je met het hele gezin vakantie kunt vieren, en dat is haalbaarder dan je denkt. María Andrés ging op ontdekkingstocht.

Bestel Motion windsurf magazine #1 2022 hier.

Windsurf mama

Motion #1 2022 windsurf mama

Sinds 2008 bracht Arrianne Aukes elk jaar minstens een paar maanden in het Braziliaanse Jericoacoara door. Afgelopen winter ging ze voor het eerst sinds de coronapandemie terug, dit keer met haar dochtertje Aya. En zo gingen er naast de gebruikelijke boardbags voor het eerst ook een kinderwagen en pakken luiers mee – en dat bleek zelfs voor deze doorgewinterde reiziger nog best een uitdaging.

Sinds 2008 ben ik elk jaar minstens een paar maanden in het Braziliaanse Jericoacoara geweest; het Braziliaanse dorp met alleen maar zandstraatjes voelt bijna als een tweede huis voor me. De afgelopen twintig jaar is ‘Jeri’ van klein, onbekend vissersdorpje (met een paar fanatieke windsurfers) uitgegroeid tot een van hipste bestemmingen in Brazilië. En niet alleen voor wind- en kitesurfers; ook de Brazilianen zelf hebben het dorpje ontdekt.

Bestel Motion windsurf magazine #1 2022 hier.

Foiltalk Deel 2: Boards & zeilen

Motion foiltalk #1 2022

Na een aantal jaar pionieren is inmiddels wel duidelijk dat foilen een blijvertje is. Windfoilen is leuk, relatief makkelijk en het gaat  ook bij weinig wind behoorlijk hard. Nadat we in het vorige nummer de foils onder de loep hebben genomen, is het dit keer tijd voor de boards en zeilen.

Bestel Motion windsurf magazine #1 2022 hier.

Jaws

Motion #1 2022 Jaws

Als de winter voor de deur staat begint het bij veel windsurfers op Maui te kriebelen: zij weten dat met de stormen in Alaska ook Jaws weer op het punt van ontwaken staat. Robby Swift vertelt over zijn milde obsessie met de grootste, zwaarste en snelste golf van de Stille Oceaan.

Jaws is een speciale plek voor mij en eigenlijk iedereen die van surfen of windsurfen in grote golven houdt. Het is een van de mooiste en meest beroemde golven ter wereld, en de spot heeft een zekere mystiek die met geen andere spot te vergelijken is.

Bestel Motion windsurf magazine #1 2022 hier.

Inhoudsopgave Motion #1 2022

12. Editorial
14. Moments
21. Tussendoor
22. Strandjutten
32. Mauritius
44. Foiltalk
52. North Windsurfing
58. Basics: settings
60. Zoute Bekken
62. Windsurfmama
66. Vaarwater
68. Jaws
78. Flashback
80. Closeout

Bestel Motion windsurf magazine #1 2022 hier.


Voor meer Windsurf nieuws, windsurfen, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu Windsurf magazine en word abonnee van Motion en volg onop Facebook en Instagram!

 van