18-11-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Mountainbike Toertocht Zuid Beveland

Wielercomité ’s Heer Arendskerke organiseert op zondag 24 november voor de veertiende keer een toertocht door Zuid Beveland. Deze regio is bij uitstek een domein voor fietsers die tijdens tochten graag een uniek landschap tegenkomen. Dit landschap kenmerkt zich door prachtige dijken, mooie weggetjes, spiegelende welen, fruitige boomgaarden, oude boerderijen en nog veel meer natuurschoon. Dit landschap kan nu ook via onverharde wegen bewonderd worden en dan blijkt dat er paden en weggetjes zijn waar (bijna) niemand weet van heeft. Via deze onverharde paden kom je op plaatsen die het natuurschoon van Zuid Beveland nog iets extra’s geven.

De tocht is in overleg met de stichting Natuurmonumenten uitgezet rondom de dorpen ’s Heer Arendkerke, Heinkenszand en Nisse. In dit gebied vindt men landschap wat nog niet verkaveld is en er al honderden jaren ligt, dit maakt deze toertocht tot een unieke toertocht.

De startplaats is ’s Heer Arendskerke en daar kan tussen 09.00 uur en 11.00 uur worden ingeschreven. De start en de locatie van inschrijving wordt aangegeven d.m.v. richtingaanwijzing vanaf de toegangswegen. De toertocht kan overigens in twee verschillende afstanden afgelegd worden: 30 of 50 kilometer. Onderweg is er een ravitaillering waar de deelnemers iets te eten en te drinken krijgen. De toertocht staat open voor iedereen die wil meedoen en die Zuid Beveland eens op een andere manier wil bekijken. Bovendien is het een toertocht die iedereen in zijn of haar eigen tempo kan afleggen, Dus in principe kan iedereen die een mountainbike heeft meedoen. De kosten voor deelname bedragen €5,- maar NFTU leden zullen €4,- betalen. Voor meer informatie over deze toertocht verwijzen we je door naar de website van Wielercomité ’s Heer Arendskerke.

 van