25-10-2022 - Mountainbiken, Leesvoer

Mountainbikekleding VAUDE

Mountainbiken met VAUDE: De trails op en de bossen in, ontdek nieuwe tracks, trails en routes in je beste fietsuitrusting 

Heeft iemand je ooit geprobeerd wijs te maken dat mountainbiken of gravelen in Nederland saai is, alleen omdat we hier geen honderden meters hoge bergen en woeste oerbossen hebben? Pure nonsens! In onze heuvels, duinen, heides en bossen vind je juist prachtige trails voor beginners én gevorderden, als je weet waar je moet zoeken. We hebben er zelfs een paar die echt tot de zwarte pistes van de mountainbike-wereld behoren – zoals de nieuwe Monkey Trail in Netersel, die alles in huis heeft om fietsfanaten een adrenaline boost te geven.  

Of je nu voor zo’n uitdagende trail kiest of voor een lekker rustig tochtje gaat, je vertrekt natuurlijk niet op avontuur zonder je beste fietsuitrusting. Nu wil het toeval dat VAUDE wel een aantal toppers in huis heeft om je te helpen deze compleet te maken! 

TVL Pavei Mid Winter STX – functionele fietsschoen 

Slijtvast, waterdicht, winddicht, ademend, comfortabel, duurzaam en warm. Dat klinkt toch als de ideale halfhoge schoen om de trappers van je mountain- of gravelbike mee te commanderen? Spoiler alert: dat is hij ook. De TVL Pavei heeft een speciale Primaloft® Eco Gold-isolatie, gemaakt van 90% gerecycled materiaal, waarmee je voeten warm en droog blijven, zelfs als het vriest. Met zijn torsiebestendige zool zorgt hij daarnaast voor een vlekkeloze krachtoverdracht tijdens het fietsen – en mocht je voet in contact komen met een verraderlijke tak of steen, dan zorgen stevige teen- en hielbeschermkappen ervoor dat je niets kan overkomen.  

Comyou Fleece Jacket – warm en windbestendig 

Als je op een mistige herfstochtend over de paden crosst, doe je dat liefst niet met verkleumde handen. Alleen een paar stevige handschoenen helpt niet genoeg: het is belangrijk om de kern van je lichaam goed warm te houden, dan blijven ook je ledematen warm. Het Comyou Fleece Jacket, gemaakt van polyester uit gerecyclede PET-flessen, is gelukkig een expert op het gebied van warmte. Door zijn hybride constructie is het jack isolerend, maar toch ademend. Ook handig is dat je hem zowel als extra laag onder de hardshell als op zichzelf kan dragen. Met een stijlvolle capuchon voor de regen en reflecterende elementen voor het donker, blijf je droog en veilig op elke route.

Aqua Back Pro Single – flitsende fietstas 

Even wat afwisseling van de trails? Een simpele fietstocht door de gouden natuur is soms het beste middel om goed te relaxen. Trek je een dagje erop uit, dan gaat de Aqua Black Pro Single graag met je mee. Dankzij het afsluitbare bevestigingssysteem QMR 2.0 kan je deze tas met 26 liter ruimte snel bevestigen, losmaken en via een ketting tegen diefstal beveiligen. Past hij toch niet helemaal? Geen probleem, met de handwielen kan je de bevestiging verstellen en aanpassen aan de vorm van jouw bagagedrager. Leuk weetje: de robuuste achterplaat van de Aqua Black Pro Single is volledig gemaakt van gerecyclede kunststofverpakkingen! 

Duurzaam in het zadel 

Over recycling gesproken: net als de meeste VAUDE-producten zijn deze outdoor-items gemaakt volgens zeer hoge duurzaamheidsstandaarden, zowel op het vlak van sociale verantwoordelijkheid als op het gebied van productie. Het Comyou Fleece Jacket, de TVL Pavel Winter Mid STX en de Aqua Black Pro Single dragen alle drie trots het Green Shape-label, wat staat voor een milieu- en klimaatvriendelijk, functioneel product gemaakt van duurzame materialen. om een Green Shape-label te bemachtigen, moet een product voor méér dan 50% uit biobased of gerecyclede materialen bestaan. Meer informatie over Green Shape is hier te vinden. 

vaude.com


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van