25-06-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Mountainbiken 3-daagse voor jeugd

In de eerste 2 weken van de zomervakantie, van 8 t/m 10 juli en van  15 t/m 17 juli organiseert Sport Nu Westerland, voor het derde jaar, de mountainbike 3-daagse.

Dit zijn 3 dagen die volledig in het teken staan van mountainbiken en heel veel gezelligheid. Lekker ravotten in het bos en tegelijkertijd een stoere sport leren. Het is voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar en mountainbike ervaring is niet nodig.

Tijdens de 3 dagen, van 10.00-16.00 uur, komen alle fijne kneepjes van het mountainbiken aan bod. De basis mountainbike technieken als schakelen, remmen, balans, bochten, hindernissen, klimmen en  dalen worden spelenderwijs aangeleerd.

Er wordt op verschillende locaties in en rond het Dijkgat-en Robbenoordbos gefietst en geen dag is hetzelfde. Het mountainbiken wordt afgewisseld met andere leuke bezigheden in het bos.

De mountainbike 3-daagse is zeer leerzaam en zit vol actie, spanning en avontuur. Het is mogelijk om mee te doen op je eigen mountainbike, maar als je die niet hebt dan heeft Sport Nu Westerland deze voor je.

Opgave is mogelijk t/m vrijdag 4 juli, maar wacht niet te lang want vol is vol. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Sport Nu. Het is ook mogelijk om te bellen met Sport Nu Westerland op telefoonnummer 0227-724501 of 06-53730319.

 van