06-01-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Mountainbiken in duinen van Schoorl gered

Goed nieuws voor alle mountainbikers in Noord-Holland want de populaire route door de duinen van Schoorl is gered, voornamelijk door een bijdrage van verschillende sponsoren. Partijen als Rabobank en MTB Noordwest hebben voldoende fondsen verzameld om de route te kunnen behouden.

De oorspronkelijke route is enkele jaren geleden getroffen door de grootschalige duinbranden van enkele jaren geleden. Door deze financiële bijdrage kan de route onderhouden worden maar is het ook mogelijk om deze om te leggen. Als gevolg van de branden in de Schoorlse Duinen zal ongeveer de helft van de huidige route komen te vervallen. Staatsbosbeheer is op dit moment bezig dit gebied om te toveren tot grijze duinen(stuifduinen), een oorspronkelijke landschapsvorm met een hoge natuurwaarde. De route zal daarom in overleg met Staatsbosbeheer verlegd worden naar gebieden met een minder hoge natuurwaarde.

Mountainbiken in de duinen van Schoorl is enorm geliefd onder de mountainbikers, het is een prachtige omgeving met een sensationele route. Alle liefhebbers kunnen de komende jaren dus met een gerust hard de duinen in duiken.

 van