15-03-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Mountainbiken in Tramin

Tramin am Weinstrasse, is een bekende wijnplaats in Zuid-Tirol in Italië. Naast de wijngaarden vind je hier ook een flink aantal fruitbomen. Als mountainbiker kan je glooiende heuvels overgaand in bergen verwachten. Tramin is een geweldige spot waar elke enduro mountainbiker zich kan goed kan vermaken.

Één van de bekendste trials in de regio is de Monte-roen-trial. Deze trial is een uithangbord voor het landschap en de cultuur voor de regio. Gedurende deze trail heb je een prachtig uitzicht over de wijngaarden en op het meer van Caldaro.

De trial begint op de top van de Roen op 2116 meter, hier je gelijk het gevoel dat je naar beneden wil gaan knallen met de mountainbike. Het pad eindigt in het plaatsje Tramin, dat ligt op een hoogte van ongeveer 250 meter. Hiermee heeft het pad een totale lengte van 18km, met 1990 dieptemeters!

Naast de Monte-Roen-Trial zijn er in het gebied van Tramin nog veel meer trailpaden. Mountainbikers die alle beklimmingen en afdalingen naar Roen hebben gemaakt, die zijn op één hand te tellen. De mountainbike mogelijkheden in Tramin zijn gigantisch divers.

Trail Informatie:  

Lengte : 18 km
Dieptemeters: 1990 meter
Fietsaanbeveling: Enduro
Moeilijksgraad: Zwaar / Moeilijk

Meer informatie over mountainbiken in Tramin, is te vinden op de website van Bike-holidays.com.


In UP/DOWN #1 2018, staat een heel artikel over mountainbiken in Tramin. Wil je dit hele verhaal lezen? Kijk dan eens in onze SOUL Webshop. Wil je geen nummer van UP/DOWN meer missen? Word voor het gemak abonnee.

 van