23-05-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Mountainbikers op de bon geslingerd

Mountainbikers in Ede zijn boos over boetes die dit weekend zijn uitgedeeld op de heide bij Ede. De bekeuringen werden uitgeschreven door boa’s van Defensie, eigenaar van het terrein. Zeker 10 van deze 33 bekeuringen waren voor mountainbikers. 

Waarschuwing
De Wielervereniging Ede en de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) stellen dat de boetes een gevolg zijn van scherpere handhaving in openbare natuurgebieden die eigendom zijn van Defensie. Volgens Defensie wordt al langere tijd gewaarschuwd en is de handhavingsactie daar een logisch gevolg van.

Route
Defensie zou recent bovendien een deel van de officiële mountainbike route in Ede, die ter hoogte van de Driesprong over Defensie-grond loopt, hebben verwijderd. Volgens de buitengewoon opsporingsambtenaar van Defensie die in het gebied actief is, loopt daar geen route voor mountainbikers.

Praten
De NTFU denkt dat de boetes een gevolg zijn van een nieuwe beleidsrregel die deze maand is ingegaan. Daarin wordt mountainbiken op openbaar terrein van Defensie alleen nog toegestaan op officiële routes, evenals paardrijden. De gemeente Ede wil met Defensie om de tafel om te praten over een mountainbike-route op het Defensie-gebied.

Bron

 van