10-10-2022 - Mountainbiken, Nieuws

MTB Appelflappentocht door de Kempen

MTB Appelflappentocht door de Kempen, Op zondag 23 oktober 2022 organiseert TWC Snelle Wiel – Bestronics een MTB-toertocht door de Kempen. Deze tocht heeft een “Extra Goed Geregeld’ NTFU-keurmerk. Na afloop ontvangt iedere deelnemer de traditionele appelflap.

De route wordt uitgezet in de prachtige omgeving van de gemeenten Bladel, Eersel en Oirschot en doorgaans bezocht door meer dan 1000 MTB’ers. Deze tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU en met trots heeft het dan ook het keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld’. Na afloop krijgt iedere deelnemer de bekende appelflap van bakkerij van Heeswijk bij het clubhuis op het sportpark in Hapert. De Appelflappentocht betreft een tocht over respectievelijk 35, 45 en 65 km. De inschrijfkosten bedragen €6,- per persoon. Starten kan van 08.30 uur tot 10.00 uur.

De Brabantse Kempen is bij uitstek een gebied wat zich perfect leent voor de MTB-tochten. Uitgestrekte bosgebieden op z’n mooist in de herfst, wisselen af met mooie heidevelden. Een plek waar de Vlaamse en Nederlandse wielercultuur elkaar de hand geven. Gekende paden worden vermeden en de routebouwers proberen zoveel mogelijk de pareltjes te laten zien. Veel aandacht wordt besteed aan een veilig uitgepijlde route en rustplaats met goede verzorging voor de Appelflappentocht.

Nieuw dit jaar is extra aandacht voor een goede afterbike. Na de appelflap kan er op het buitenterras worden nagenoten en zullen heerlijke hamburgers worden gebakken op een echte Smoker. Op het sportpark is een bewaakte fietsenstalling aanwezig. Wegens succes komt de FAST LANE ook weer terug. Deelnemers welke zich online inschrijven kunnen dan bij aankomst direct starten via een FAST Lane. Dus niet op een koude zondagochtend wachten in een lange rij bij inschrijven, maar direct vertrekken. Hierdoor is inschrijving ter plaatse niet meer nodig. Op www.appelflappentocht.nl is te vinden hoe deelnemers kunnen voorinschrijven. NFTU/KNWU/VWB-leden betalen €4,- i.p.v. € 6,- Deelname aan de Appelflappentocht tot 16 jaar is gratis.

Voor actuele informatie over de Appelflappentocht kijk op www.appelflappentocht.nl of de facebook pagina van de appelflappentocht.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van