11-03-2014 - Mountainbiken, Nieuws

MTB Strandrace op het strand van Castricum

Aanstaand weekend is het zover, dan wordt de laatste strandrace van het Lotto KNWU klassement verreden op het strand van Castricum richting Camperduin. Het ziet er naar uit dat de weersomstandigheden beter zijn dan vorig jaar en dus lijkt het een spectaculaire wedstrijd te gaan worden. 

Zondag 16 Maart wordt in de ochtend gestart met de kidsrun. Daarna zullen de startvakken om 9:30 worden geopend. Er zal gestart worden op basis van startnummer en dat startvakken zullen onder verdeeld worden in Licentiehouders, basisleden en vrije wedstrijd rijders. Alle vrouwelijke deelnemers zullen 5 minuten eerder starten dan het mannen peloton.

Dit zal betekenen dat het een spannende premiesprint wordt in Bergen aan Zee. De eerste premiesprint zal bij de hoofdafgang van Bergen aan Zee liggen. De tweede premiesprint in Camperduin ligt bovenop de Hondsbossche Zeewering voor restaurant Struin.

Op de wedstrijddag zullen er ook vele activiteiten op het programma staan voor de toeschouwers. Zo zullen alle deelnemers en toeschouwers opgezweept worden door DJ Sweat le Freak. Ook bij de finish is er sprake van muzikale ondersteuning en op het strandpaviljoen Club Zand zal de band Royal Flush de muziek na de wedstrijd verzorgen. Hier zal ook een livestream verzorgd worden zodat iedereen de wedstrijd op de voet kan volgen. Voor meer informatie over het programma en de activiteiten kan je terecht op de website van de organisatie.

 van