08-08-2016 - Mountainbiken, Nieuws

MTB Verbier Enduro Camp

De hele week rijd je de gaafste trails met de mogelijkheid om de week af te sluiten met deelname aan de Enduro de Verbier. Voor bikers die vooral de uitdaging zoeken van technische afdalingen. En altijd al eens aan een enduro wedstrijd in de Alpen heeft willen deelnemen? Check dan snel het MTB Verbier Enduro Camp! Hier lees je de Verbier ervaringen van Up/Down lezer Peter Gelhard, zodat je alvast in de stemming kunt komen voor het MTB Verbier Enduro Camp. 

MTB Verbier

Je verblijft de hele week in het comfortabele chalet van MTB Verbier. Iedere dag gaan we op pad om de mooiste trails te rijden. Op de trails besteden we aandacht aan rijtechniek en zullen we diverse passages van het wedstrijd Enduro parcours verkennen. Tijdens de week maken we gebruik van de liften rond Verbier maar ook van onze minibus met bike trailer om je mee te nemen naar secret trails in de Rhone Vallei, St. Bernard of Italië.

Het doel is de gaafste afdalingen te rijden maar bereid je erop voor dat je die afdalingen ook moet verdienen met een aantal stevige beklimmingen waarbij je regelmatig langere tijd met je fiets moet lopen. Een full suspension bike met minimaal 140mm veerweg is een must voor deze trip en het dragen van knie en elleboogbescherming is verplicht.

3.LarsVerbier2014-byMichielRotgans-14

Programma MTB Verbier Enduro Camp
Zondag 21 Augustus: Aankomst in het MTB Verbier chalet vanaf 16.00 uur. 17.30 korte rit om de benen los te rijden en je voor te bereiden op de week.

Maandag 22 augustus: We rijden op ons gemak naar de lift in Le chable en zullen vandaag vooral de trails rond Verbier rijden. We eindigen de dag met een vette singletrack die zo goed als in de tuin van het Chalet eindigt.

Dinsdag 23 augustus: We laden de bikes in onze bus voor een lift omhoog naar de ander kant van de vallei. Vanaf 1700 meter hoogte begint onze klim naar de Col de Mille. Eerst over gravel waarna we worden beloond met een fantastische traverserende singletrail voordat we de finale klim naar de col maken. De laatste meters zul je met de fiets op je schouders moeten afleggen. Op de top uiteraard een fantastisch uitzicht en mogelijkheid voor een drankje en wat te eten bij de berghut. Vervolgens hebben we een super gave afdaling naar het dal van de Grand St bernard en volgen nog een aantal kortere beklimmingen om een aantal mooie single trail afdalingen aan elkaar te lussen.

Woensdag 24 augustus: Deze dag gaan we op pad in de Rhone vallei en rijden naar Sierre en gaan vanuit daar met de trein en lift naar Crans Montana voor een fanastische tocht over een aantal trails die ook in de Swiss Epic worden gereden. Geweldige droge trails met stenen en dennenappels, traverserende uitdagende paden met wortels langs een waterstroom. En mooie haarspeldbochten tot in de Rhone vallei.

Donderdag 25 augustus: We starten de dag met een lift naar Verbier en klimmen vervolgens tot op een col waarbij we de laatste meters de fiets op onze schouders nemen. De afdaling begint uitdagend, met grote stenen maar wordt in het bos steeds vriendelijker. Super flowy trails brengen ons tot een grindpad om te klimmen naar weer een colletje waar we bij een lokale kaasmaker wat lokale kazen en wordten kunnen proeven en koude cola drinken voor voldoende energie voor het vervolg van de tocht. Meer waanzinnige trails door de bossen met mooie wortelpassages en nauwe haarspeldbochten. We eindigen in de wijnvelden waar de bus ons opwacht om ons naar het chalet te brengen voor een welverdiend biertje.

Vrijdag 26 augustus: Rustdag ter voorbereiding op de race en de gelegenheid te hebben de bikes een goede check te geven voor de start van de proloog aan het einde van de dag. Tussen 14.00- 16.00 uur is de inschrijving voor de Enduro. Rond het liftstation zijn er diverse stands en is het leuk om van de bike ambiance te genieten. DE proloog vindt plaats tussen 17.00-19.00 uur gevolgd door een Pastaparty.

Zaterdag 27 augustus: Raceday. Na een stevig ontbijt vertrekken we naar de start dien om 09.00 uur plaatsvind. De race eindigt om 17.00 uur dus wees voorbereid op een volle dag op de fiets waarbij je onderweg op diverse posten wordt voorzien van een drankje en eten. Uiteraard is er een algemeen klassement maar wat echt telt is natuurlijk de MTB Verbier Wisselbokaal. We sluiten de week af met een gezellige BBQ bij het chalet.

Zondag 28 augustus: Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Met een tas vol vuile kleding, wellicht een paar schrammen op je benen maar met een voldaan gevoel en grote grijns op je gezicht van alle belevenissen van de afgelopen week nemen we afscheid.

3.Lars-Verbier2014-byMichielRotgans-20

Meer lezen? 

Verbier is toch wel een van de favoriete bestemmingen van Up/Down, we hebben dan ook al veel fraaie trails ontdekt in dit prachtige gebied. Hier kun je ons reisverslag terug lezen, waarin we met een aantal Hollanders de bergen in zijn geweest. Het gehele artikel is afkomstig uit Up/Down mountainbike magazine #1 2015, deze uitgave kun je nog nabestellen in onze webshop.

Of word voor het gemak abonnee zodat je geen uitgave meer hoeft te missen zoals onze andere lezers. Hier lees je de Verbier ervaringen van Up/Down lezer Peter Gelhard, zodat je alvast in de stemming kunt komen.

Tarieven MTB Verbier Enduro Camp

 • Pakket Prijs: € 985,-
 • Meerprijs 1 persoonskamer € 125,-
 • Meer informatie op de website van MTB Verbier

Inclusief

 • –  Accommodatie in ons comfortabele Chalet (dubbele bezetting),
 • –  Dagelijks uitgebreid ontbijt en lunchpakket,
 • –  6 diners met wijn in ons chalet
 • –  Cake of snack na het fietsen
 • –  Onbeperkt koffie, thee en limonade,
 • –  5 dagen begeleiding en coaching op de mooiste paden,
 • –  Lift pas (Alleen Verbier), tijdens begeleide tochten,
 • –  lokaal transport met onze minibus en biketrailer,
 • –  Hulp bij set up en reparaties van je fiets,
 • –  Afspuitplaats en werkplaats om aan je fiets te sleutelen,
 • –  De beste trails en mooiste uitzichten in de Alpen,
 • –  Inschrijvingskosten Enduro de Verbier.

Niet inbegrepen

 • –  reis en ongevallen verzekering
 • –  Lift passen buiten Verbier
 • –  1 avond diner (vrijdag, pasta party incl. met wedstrijd deelname)
 • –  Bier en frisdrank (honesty bar, betaal aan het einde van de week)

1.Opener-Verbier2014-byMichielRotgans-17

 van