15-06-2016 - Mountainbiken, Nieuws

MTB Zoetermeer: Een gereedschapspaal voor alle fietsers

De vrijwillige beheerders van de officiële mountainbikeroute in het Buytenpark van Zoetermeer willen graag een gereedschapspaal plaatsen in het Buytenpark. De paal is bedoeld voor iedere recreatieve fietser, racefietser of mountainbiker die het Buytenpark aandoet en die een kleine reparatie moet uitvoeren aan de fiets als het noodlot toeslaat. Je hangt je fiets aan de paal, even sleutelen (of pompen) en weer verder fietsen. Via www.buurtdromen.nl, een site speciaal opgericht door de gemeente voor het crowdfunden van lokale maatschappelijke ideeën, moet de gewenste gereedschapspaal gerealiseerd worden.

Bijna elke fietser kent het helaas wel; een plotselinge lekke band, een derailleur die afgesteld moet worden of je zadel dat te hoog staat. Vaak ben je dan ook nog vele kilometers van huis. Geen reparatiesetje bij je en geen fietswinkel in de buurt. Met deze reparatiepaal kom je verder, letterlijk en figuurlijk! De paal is namelijk voorzien van gereedschap zoals schroevendraaiers, steeksleutels, bandenlichters, inbussleutels, torxsleutels en een fietspomp. Met zoveel verschillende recreatieve fietsroutes door het Buytenpark, de Zoetermeerse toervereniging om de hoek en een mountainbike-route in het park, is het terrein van Ayers Rock de aangewezen plek voor een gereedschapspaal. Hier staat hij onder toezicht en is overdag voor iedereen gemakkelijk bereikbaar. Uiteraard is het gebruik ervan voor iedereen gratis.

Gereedschapspaal

Het belangrijkste doel wat hiermee werkelijkheid moet worden is dat er meer mensen komen mountainbiken op de officiële mountainbikeroute in het Buytenpark. Bewegen draagt namelijk bij aan een gezondere leefstijl, en mountainbiken is ook nog eens spannend! Daarom is de organisatie enkele maanden geleden samen met de gemeente begonnen aan het groot onderhoud en de vernieuwde inrichting van de mountainbikeroute. Ook moet de gereedschapspaal de mtb’ers die nu al gebruik maken van de route aanmoedigen nog vaker te komen. Ten derde is het mooi als iedereen van de gereedschapspaal gebruik kan maken.

Mocht er meer geld binnen komen dan wordt er ook een paal geplaatst om bidons te kunnen vullen met drinkwater. Die paal is ook voorzien van borstels en een waterslang om modderige mountainbikes schoon te maken.

Gratis mountainbikeclinics

In samenwerking met Ayers Rock wil de organisatie 4 willekeurige deelnemers die 25 euro of meer overmaken belonen met een gratis deelname aan een mountainbikeclinic van Ayers Rock. Ayers Rock organiseert mountainbikeclinics voor zowel beginners als gevorderden.

Voordeel voor iedereen

Met deze gereedschapspaal heeft iedere recreatieve fietser, racefietser en mountainbiker weer een goede reden om op de fiets te stappen. Op deze manier wordt het voor iedereen wel heel leuk om (meer) te gaan bewegen!

Wil je meehelpen aan het realiseren van deze buurtdroom? Doneer dan via de volgende website.

Word-abonne---banner---UpDown

 van