16-03-2016 - Nieuws, Wielrenblad

MyCampy: De alles-in-één app

Garmin aan, Strava aan, Polar aan, fiets aan (als je elektrisch schakelt): je moet tegenwoordig nogal wat aan zetten als je een stukje gaat fietsen. Wat Campagnolo betreft komt daar nóg een app bij: MyCampy, waar we onlangs een klein proefritje mee mochten maken.

Tekst: Jan Koelmans

Onze eerste gedachte was “Wat kan dit nu nog toevoegen”, maar dat blijkt meer te zijn dan we dachten. De app bestaat uit drie onderdelen: ‘My Garage’, ‘My Sessions’ en ‘My EPS’. My Garage biedt de mogelijkheid om van al je fietsen precies bij te houden welke componenten erop zitten en hoeveel kilometer de afzonderlijke componenten hebben afgelegd. Daarmee heb je dus altijd inzicht in de technische staat van je fietsen én de afzonderlijke onderdelen, en kan je de app vragen je een waarschuwing te geven als je ketting (of een ander onderdeel) pak hem beet 5000 kilometer oud is. Waarom heeft niemand daar eerder aan gedacht? Wij hebben geen idee.

MyCampi_Nieuwe_app

My Sessions houdt middels GPS (of via je Garmin) netjes je trainingssessies bij en al doende ook de kilometers van je fiets(onderdelen). Echt interessant wordt het als je de app combineert met een Campa EPS (Electronic Power Shift) groep. Die was al in staat te communiceren met je Garmin zodat je ziet in welke versnelling je zit, maar My EPS maakt het mogelijk om het gedrag van je versnellingen volledig te customizen. Bijvoorbeeld snel en hard voor de koers, soepel en comfortabel voor de training. Maar je kan My EPS ook laten compenseren voor een voorbladwissel door achter automatisch zwaarder te schakelen, zodat je cadans hetzelfde blijft. Of de functies van de knoppen wisselen, zodat je in de sprint alleen de grote hendel hoeft aan te tikken om zwaarder te schakelen, of alle versnellingen met één hand kan schakelen. In combinatie met een EPS groep houdt My Garage ook bij hoe vaak je schakelt met welke derailleur. En in de bijbehorende webapp kan je alle data combineren en bijvoorbeeld precies zien in welke versnelling je zat in een bepaalde klim en met welke snelheid, cadans en hartslag. Kortom: ja, hier zien we de meerwaarde duidelijk van in!

MyCampy_Nieuweapp

De app is binnenkort gratis te downloaden in de Google Play Store, een iPhone versie is in de maak. Behalve Garmin, Strava en Obama weet dan ook Campagnolo welke rondjes je rijdt, maar dat lijkt ons een prima deal!

 van