23-05-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Mystic Majestic X

De Majestic X is sinds dit jaar het paradepaardje van Mystic op het gebied van trapezes. De Majestic X is de eerste hard-shell trapeze die gebruik maakt van een carbon constructie in de Mystic trapeze lijn. De laatste twee jaar is er gewerkt aan dit project, wat resulteert in een high-end trapeze.

De Majestic X is opgebouwd met het Unique Bionic Core Frame. Dit is een stijve plaat voor de ondersteuning van de onderrug. Door gebruik te maken van composiet materialen is de Majestic X stijf maar alsnog flexibel, dit resulteert in veel ondersteuning en veel bewegingsvrijheid.

De Majestic X heeft meerdere bevestigingspunten voor de leash. Zo is het bevestigingspunt aan de voorkant ideaal voor het waveriden. In combinatie met een korte leash zit deze dichtbij en niet in de weg. De optie om de leash aan de handlepass loop te maken heb je nog steeds.

De Majestic X komt in twee edities. De eerste is de versie met de normale spreader bar en de tweede is de specifieke surf spreader bar. Het touw bij de surf editie is gemaakt voor het wave rijden en foilen. Deze surf spreader bar geeft meer vrijheid tijdens het surfen dan een normale spreader bar geeft.

In Access #2 2017 kun je een uitgebreide test vinden van de Mystic Majestic X. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee

 van