02-04-2015 - Kitesurfen, Nieuws

Mystic Mega Downwinder

In samenwerking met verschillende surfclubs organiseert Watersport Vereniging Zandvoort een downwinder. Het event zal plaatsvinden in juni en wordt gesponsord door Mystic vandaar de naam Mystic Mega Downwinder.

Er zullen twee verschillende routes zijn van Wassenaar naar Zandvoort (26km) en van Noordwijk naar Zandvoort (16km). Het verzamel punt is s’ ochtends in Zandvoort hier zal iedereen zich omkleden om ready te zijn voor de downwinder. Vervolgens rijden er bussen naar Noordwijk of Wassenaar.

Het windraam zal open gaan in juni en voor elk weekend van toepassing zijn. Voor de uitgezette routes is er voldoende wind uit zuidelijke richting nodig. Op elke donderdag voor het weekend zal er beslist worden of het event door kan gaan en op welke dag dit zou zijn, zaterdag of zondag. Op het inschrijfformulier kan aangegeven worden voor welke weekenden je ingeschreven wilt staan. Als de downwinder doorgaat op een dag dat jij niet kan zal je je geld terugkrijgen.

Tijdens de tour zullen de surfclubs KSN (Noordwijk) en Katwijk Airtime open zijn. Hier is de mogelijkheid om een stop te maken om een kop koffie te drinken. De reddingsbrigades zullen paraat staan om hulp te schieten waar nodig. Op het strand zullen jeeps en traktors aanwezig zijn om de eventuele gestrande kiters te helpen 

Na aankomst kan er nog gekite worden of 2015 materiaal getest worden. Ook zal er muziek zijn en wordt de BBQ aangestoken. het event is ideaal voor beginnende kiters die voor het eerst een downwinder willen maken. Daarnaast zijn ervaren kiters natuurlijk ook welkom voor de gezelligheid en om andere kiters te leren kennen

Inschrijven kan hier en kost 25 euro, voor dit bedrag wordt je naar het vertrekpunt gebracht en mag je ook deelnemen aan de BBQ.

 

 

 van