28-10-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Mystic Stealth – Review

Het idee van de Mystic Stealth-trapeze komt deels van de Legend-trapeze. De Legend kwam in 2015 op de markt en is ontwikkeld met een gegoten en geperste rubberen vorm als binnenschaal die geen water opneemt. Hierdoor blijft de trapeze licht, ook in het water. De Legend trapeze is al jaren de favoriet van de levende surflegende Kai Lenny. De gegoten binnenkant van nieuw vederlicht materiaal in combinatie met de hardshell-techniek die Mystic zich afgelopen jaren eigen heeft gemaakt, vormen samen de Mystic Stealth trapeze.

Bionic Core Frame

De Mystic Stealth is gebouwd rond het gepatenteerde Bionic Core Frame (BCF); een semi-stijve rugsteunplaat waarvan het unieke composietmateriaal in combinatie met carbon zeer stijf en flexibel is op precies de juiste plekken. Het Bionic Core Frame scoort 9/10 op de stijfheidsindex, maar het heeft nog steeds een 6/10 torsieflexie, wat betekent dat het in staat is om de draaiingen en de bewegingen van je lichaam te volgen. Het carbon composiet verhoogt de stijfheid om in de meest extreme omstandigheden comfortabel en gecontroleerd te kitesurfen.

Mystic Stealth - Review

Nieuwe Flexagon Drytech-binnenschaal

De Flexagon Drytech-binnenschaal van de Mystic Stealth is geheel nieuw waarbij de dichtheid van het schuim varieert zodat je een mooie drukverdeling over je middel krijgt. Daardoor kleeft deze trapeze aan je middel als secondelijm en blijft het harnas tijdens je hele sessie op zijn plaats. Flexagon Drytech is zacht, slijtvast, waterafstotend en heel licht, ook als de trapeze nat wordt tijdens het varen. Omdat de binnen- en buitenkant van het frame geen water opnemen.

De Mystic Stealth trapeze bevat ook de bekende features die Mystic afgelopen jaar aan zijn trapeze lijn heeft toegevoegd, zoals de Battle belt 2.0. Deze band zorgt dat je trapeze strak om je middel zit, heeft een sterke velcrosluiting en biedt ruimte voor een safety knife. De Flexcovers die zorgen dat je de webbing er makkelijk (en uit het zicht) in opbergt, de key pocket met een sleutellus met snelsluitende gesp. Voor de diehards is er een aansluiting voor een handle-pass-systeem.

Mystic Stealth - Review

Op het water

Bij het uitpakken voelt de Mystic Stealth al licht aan: de trapeze weegt minder dan een kilo. Ook ziet het er super strak en netjes uit. Alle naden zijn perfect verwerkt en in de hardshell zijn duidelijk de strak gekruiste lijnen van de carbon draden te zien. Ook valt gelijk op dat de belly guards een stuk kleiner zijn. De flappen die om de voorkant van je heup vouwen, zorgen dat de haak niet je huid/lichaam raakt. De vorm van de trapeze wordt daardoor nog slanker en strakker. Logischerwijs passen alle uitvoeringen van de Stealth-bar op deze Mystic Stealth trapeze, die met een kitesurfhaak, de bar met een surfrope of de bar met windsurfhaak.

Bij het aantrekken van de Mystic Stealth trapeze merk je dat deze nog minder ruimte om je middel in beslag neemt. De bar zit nog dichter op je buik omdat de belly guards een stuk dunner zijn. Ook voel je de bolling in de trapeze in de holte van je rug. Voor het opspannen van de Stealth-bar kan je met deze bolling precies de juiste positie van de trapeze voelen. Op de kant met de kite op twaalf uur voel je de trapeze werken om op z’n plaats te blijven. De zachte rubbersoort heeft een goede grip op het wetsuit.

Mystic Stealth - Review

Goede bewegingsvrijheid tijdens tricks

Tijdens het varen doet de trapeze goed z’n werk. Het verdeelt de krachten over je rug en blijft met z’n bolling precies in de rugholte zitten. De torsiestijfheid en slanke vorm zorgen voor goede bewegingsvrijheid tijdens tricks. Harde vlagen worden goed opgevangen door de stijfheid van de trapeze en leveren na de sessie geen pijnlijke drukpunten. Bij een hardere crash kan de trapeze toch een beetje verschuiven maar dat voel je als de bolling in je rug van z’n plek verschuift. Dan is het een kwestie van even aanpassen en weer gaan!

Mystic Stealth - Review

Kleuren, maten en prijs van de Mystic Stealth:

Kleur: Zwart
Maten: XS, S, M, L, XL, XXL
Prijs: €379,-


Voor meer informatie over deze trapeze kun je naar de website van Mystic gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze test van de ‘Mystic Stealth‘ komt uit Access #3 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van