20-12-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Naish Go-To 2021 – Review

De Go-To 2021 is volgens Naish het surfboard dat je overal mee naar toe kunt nemen. Je kunt ermee varen in allerlei type golven en condities. Met of zonder voetbanden. Voor elk niveau, van beginner tot expert. Wij doken er meteen de Noordzee mee in.

Sterk & duurzaam board

De Naish Go-To 2021 heeft een CNC-gesneden schuimkern van gesloten cellen. Dit is waterafstotend in het geval van beschadiging. Hieromheen zit een bamboe-laag, gevolgd door een glasvezel-laag. Op het dek zit nog een extra bamboe-laag en een laag extra versterkt glasvezel die deuken van de hielen voorkomt. Daaromheen zit nog een glasvezel-laag en lichtgewicht fiberglas. Om het board nog verder te beschermen en meer grip en comfort te geven is het dek afgewerkt met dikke geribbelde deckpads. Dit geeft niet het lichtste board, maar wel een erg sterk en duurzaam board.

De Naish Go-To 2021 is uitgerust met een vrij rechte rockerlijn, diepe single concaaf-bodem, een vierkantere squash-tail, een wat bredere neus en een thruster vin-setup. Het board komt met mooie stijve vinnen met honingraat-structuur. Ze zitten wel iets los in de vinbox, maar na aandraaien van de schroefjes zitten ze goed vast.

Planeert snel & loopt goed hoogte

De Naish Go-To 2021 planeert snel, blijft makkelijk in plané (ook tijdens windgaten) en loopt goed hoogte. Belangrijk is wel dat je de juiste positie op het board vindt: iets voorop. Het is een beetje aanvoelen maar je voelt al snel waar de sweet spot is. Bij het golfrijden is dit ook het geval. Dan moet je goed achterop staan met je achterste voet tegen de tailkick aan. Dan draait het boardje heel makkelijk korte bochten die weinig kracht kosten. De hoge rocker in de rail werkt hieraan mee. De rail loopt naar de achterkant steeds scherper toe, waardoor je het board goed kunt snijden. Maar doe dat niet op te hoge snelheden met te veel kracht. Daar moet je de Global voor hebben.

De Naish Go-To 2021 vaart lekker los en makkelijk, zeker voor z’n volume en breedte. Door dat volume en die breedte heb je niet veel trekkracht uit de kite nodig, maar kun je de snelheid uit het board zelf halen. Je kan dan ook snel de kite in een maat kleiner varen.

Naish Go-To 2021 - Review

Vaart gemoedelijk en relaxt

De Naish Go-To 2021 vaart niet zo levendig als boards met bijvoorbeeld Innegra, HD Flex Foam of carbon maar lekker gemoedelijk en relaxt. En daarentegen zijn de sterkte en duurzaamheid van de Naish dubbele bamboe-surfboards heel grote pluspunten. Je hoeft je geen zorgen te maken tijdens rag en raus-sessies dat je het board snel breekt. Nog een groot pluspunt is dat je met de Naish Go-To 2021 heel fijn strapless kunt freestylen. Door z’n compacte outline kun je er makkelijk mee springen en trucjes mee doen. Hij heeft genoeg pop en landingen gaan soepel.

Al met al een makkelijk te varen surfboard voor de wat zwaardere surfer of lichtweer omstandigheden. Voor kiteboarders die lekker willen golfrijden én strapless freestylen.

Naish Go-To 2021 - Review

Eigenschappen Naish Go-To 2021:

Naish Go-To 2021 - Review

Maten Naish Go-To 2021:

Naish Go-To 2021 - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van Naish gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.


Deze review van de ‘Naish Go-To 2021‘ komt uit Access #4 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van