17-03-2016 - Windsurfen, Nieuws

Namibië en Botswana: Opzoek naar een nieuw avontuur

Afgelopen winter ging de Duitser Adrian Beholz op reis naar Namibië en Botswana. Hij was opzoek naar een nieuw avontuur, niet alleen windsurfen maar ook het ontdekken van nieuwe gebieden, nieuwe culturen en de verborgen schoonheid van de woestijn.

Adrian en zijn vrienden begonnen de reis in Windhoek, de hoofdstad van het land, waar hij de lokale kinderen kennis liet maken met het windsurfen. Vervolgens reed het team door naar het zuidelijk gelegen plaatsje Lüderitz. Lüderitz was de eerste Duitse nederzetting in Duits-ZuidWest-Afrika. In de Stad zijn nog veel invloeden van deze tijd te zien waaronder de grote kerk met spitse toren. De koude Atlantische Oceaan bruist van het leven. De oceaan wordt daar sterk afgekoeld door de Benguelastroom, die vanuit Antarctica langs de westkust loopt tot aan de kust van Angola. De zee zit vol met dolfijnen, bruinvissen, zeeleeuwen walvissen en zelfs pinguïns, die leven van het voedsel dat deze stroming met zich mee brengt. Het speedkanaal bij Lüderitz wordt gebruikt door windsurfers, zeilers en kiters om snelheidsrecords te vestigen.

adrianbeholzkid1

Later op de trip passeerde zij de grens met Botswana waar zij Valentin Gruener bezochten. Valentin Gruener is mede oprichter van het Wildlife project in het Kalahari ecosystem van Botswana. Valentin doet zelf ook aan windsurfen en samen met Adrian surfen ze op een afgelegen meer.

De reis eindigde uiteindelijk weer waar die begon in Windhoek. Bekijk hieronder de video.

 van