14-05-2014 - Windsurfen, Nieuws

Nederlanders gekwalificeerd voor Jeugd Olympische Spelen

Lars van Someren en Aimée van ‘t Hoff hebben zich weten te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing (China). In de laatste week van april werd op het Gardameer bij Torbole gestreden om het Europees Kampioenschap Bic Techno 293 met 313 deelnemers uit 28 landen van 5 verschillende continenten.

Naast de Europese titels voor jongens en meisjes konden hier bovendien de laatste vier startbewijzen voor de Jeugd Olympische Spelen in China bemachtigd worden. Een spannende strijd met zoveel concurrentie op de startlijn en kapers op de kust.

Nadat de Nederlandse surfers er vorig jaar niet in slaagden om zich te kwalificeren is het trainingsprogramma fors uitgebreid. Met meerdere trainingsstages in het buitenland en doordeweekse trainingen hebben de jeugdsurfers zich met succes voorbereid op de belangrijke kwalificatie wedstrijden. Het resultaat is verbluffend want in de eindstand van het EK staan maar liefst twee jongens en een meisje bij de eerste tien in het klassement.

Van 16 tot en met 28 augustus komt het Youth Olympic TeamNL in actie in Nanjing (China). Het evenement zal voor de liefhebbers te volgen zijn via de website van de Jeugd Olympische Spelen.

Lees verder 

 van