20-05-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Nederlanders Roose & Zoon in top 3 O’Neill Worldcup

De laatste dag van de wereldbeker kiteboarden was er weer een met actie. Het begon al vroeg met de freestyle doubles voor de dames en de heren. De kans voor de freestylers om zich terug te vechten naar de top van de O’Neill Worldcup op het Scheveningse strand. En dat ging in eerste instantie ook goed. Zowel bij de dames als bij de heren was er een opmars van de rijders.

Even leek het erop dat de volledige freestyle doubles afgevaren konden worden. Dat zou betekenen dat de Nederlandse vrouwelijke rijders weer op konden klimmen en dat ook de mannen weer een kans kregen om te strijden voor topposities bij de freestyle. In eerste instantie ging het goed. De Nederlanders Jalou Langeree, Kevin Langeree en Lisa van Ginkel wisten hun heats te winnen. Toen werd er over geschakeld op het courseracen.

Bij het racen was de Scheveningse Katja Roose (Airush) de heldin van de dag door race na race op haar naam te schrijven. De Amerikaan Adam Koch (Ozone) wist bij de mannen iedereen op achterstand te zetten. Rolf van der Vlugt was gebrand om te winnen na zijn diskwalificaties van gisteren, maar kwam niet verder dan de vijfde plek.

Om 17:00 werd er gekeken of de doubles nog uitgevaren konden worden. Er was meer wind gegeven, maar de voorspelling bleek niet helemaal uit te komen. Wedstrijdleider Olaf van Tol besloot de dag af te sluiten. Slecht nieuws voor rijders als Kevin Langeree en Youri Zoon die nog gebrand waren om verder te klimmen op de ladder.
Dit is de einduitslag van de O’Neill Worldcup:

Freestyle mannen

1. Alex Pastor ( Airush, Spanje)

2. Alberto Rondina ( Cabrinha, Italië)

3. Youri Zoon ( Slingshot/Brunotti , Nederland)


Freestyle vrouwen

1. Bruna Kajiya (Airush, Brazilië)

2. Gisela Pulido (Best, Spanje)

3. Karolina Winkowska ( Slingshot, Polen)

Race mannen

1. Adam Koch (Ozone, VS)

2. Bryan Lake (Cabrinha, VS)

3. Riccardo Leccese (Ozone, Colombia)

Race vrouwen

1. Katja Roose (Airush, NL)

2. Goma Nuria (Ozone, Spain)

3. Jessica Sickinger (Canada)

 

 van