04-11-2013 - Kitesurfen, Nieuws

Nederlands Kampioenen Kitesurf Freestyle 2013 zijn bekend

In het Zeeuwse Vrouwenpolder vond afgelopen weekeinde de finale van het NK Kiteboard Freestyle plaats. Eerder werd er al gevaren in Scheveningen, waar Jerrie van de Kop en Annelous Lammerts de leiding in het NK Klassement pakten. De verwachting was toch wel dat beiden hun titel in Vrouwenpolder zeker zouden stellen, maar die verwachting kwam slechts voor de helft uit.

Bij de heren is de boomlange Jerrie van de Kop aan een indrukwekkend seizoen bezig. In het Europees kampioenschap werd Van de Kop derde en onlangs wist hij ook de Red Bull Megaloop 2013 in een vliegende storm in Zandvoort te winnen. Van de Kop startte de NK Finale als leider van het algemeen klassement en wist zijn favorietenrol ook in Zeeland waar te maken. In de finale moest hij het opnemen tegen Sander Bos. Van de Kop kon beter omgaan met de moeilijke omstandigheden en wist op die manier de NK titel op overtuigende manier veilig te stellen voor Sander Bos die tweede werd. Louk Timmer werd derde, zowel dit NK finaleweekeinde als in de gehele NK-rankings.

Bij de vrouwen liep het anders dan verwacht. Favoriete Annelous Lammerts, tweede op het EK, werd verrassend al in de eerste ronde uitgeschakeld door de jonge Vera Klabbers. Klabbers werd zo de winnares van het finaleweekeinde. Maar in het overallklassement voor het NK is het Lisa van Ginkel die er met de nationale titel vandoor gaat. Dit finaleweekeinde werd zij tweede en samen met haar tweede plaats eerder al in Scheveningen was dit voldoende om Nederlands Kampioene te worden. Vera Klabbers werd tweede in de NK ranking en Annelous Lammerts maakte het podium compleet met een derde plaats.

 van